MM-kilpailut 16.-27.10.2013, Wroclaw, POL

Miehet +105 kg


Suomalaiset nostajat ottivat kaksi ensimmäistä sijaa superraskaan sarjan C-ryhmässä tuloksilla 336 kg ja 335 kg. Kummallakin oli ongelmia tiukan tuomarilinjan kanssa ylöstyönnössä ja näin tavoiteraudat jäivät saavuttamatta.

Tempauksessa Oja aloitti suomalaisista 145 kilosta ja onnistui avausnostossaan. Seuraavana suomalaisena lavalla nähtiin Roininen, joka epäonnistui aloitusraudassaan 147 kg. Roininen käytti toisen nostonsa saadakseen pelin auki ja näin 147 kg kirjattiin pöytäkirjoihin onnistuneena nostona. Oja asteli lavalle uusi ennätysrauta tangossa ja MM-lavalla 150 kilon tempaus merkittiin onnistuneeksi. Ohittaakseen Ojan pyysi Roininen 151 kg viimeiseen nostoonsa, joka tällä kertaa pyörähti takakautta yli. Oja tuli vielä kerran tempaamaan 152 kilosta, mutta paras vire oli käytetty edelliseen ennätysrautaan.

Työnnössä Roinisella oli tavoitteena työntää vähintään 4 kg enemmän kuin Oja, jotta sijoitus paranisi. Oja aloitti pelin 185 kilon työnnöllä ja nosto oli onnistunut. Roininen pyysi sitten 189 kg tankoon ja otti hänkin onnistuneen noston siirtyen Ojan ohi yhteistuloksessa. Oja pyysi toiseen nostoon 192 kg, mutta se hylättiin 2-1 tuomariäänin pehmeän ylöstyönnön takia. Viimeiseen Oja pyysi 195 kg jonka tuomarit hyväksyivät, mutta jury muutti tuomion hylätyksi. Roininen puolestaan pyysi toiseen nostoonsa 196 kg, joka myöskin hylättiin ylöstyönnön pehmeyden takia 2-1. Viimeisellä nostolla 200 kilosta sama toistui, kun tuomarit hylkäsivät jälleen noston 2-1 ylöstyönnön takia.

- Tuomarilinja oli tiukka, totesi päävalmentaja Mika Tiainen suojattiensa nostojen jälkeen. Tähän Oja totesi, että [tangon] notkuminen on saatava kuriin, jämäkkyys puuttui. - Viimeiset pari kuukautta on hiottu kisakuntoa ja nyt on sellainen tunne, että voimajakso on paikallaan, jotta ylöstyöntöihin saadaan lisää jämäkkyyttä, kertoi Oja. - Tempauksen ennätykseen 150 kg olen tyytyväinen, mutta yhteistulokseen tavoitteena oli kymmenen kiloa lisää rautaa. Seuraavat kisat ovat Seurajoukkue-kisat ja Suomen Cup, mutta huippukuntoa haetaan vasta keväälle SM-kilpailuihin.

- Kaksi onnistunutta nostoa oli tämän päivän kunto. Pehmeää oli, 350 kiloa olisi pitänyt pystyä nostamaan, summasi Roininen. - Ylöstyönnöt pitää saada parempaan kuntoon kisoihin, jotta selviää tiukasta tuomarilinjasta. Tiukka se oli, mutta se oli yhtä tiukka kaikille. Kyllä puolalaiset kisoja osaavat tehdä, varsinkin kun puolalainen on nostamassa niin yli tuhannen hengen katsomo on täynnä. Hienot kisat, Roininen kertoo.

Roinisen sijoitus oli 20. ja Ojan 21.Naiset 69 kg


Anni Vuohijoki kilpaili ensimmäistä kertaa MM-tasolla painonnostossa. Voimanostossa arvokisamitaleja kahminut Vuohijoki jännitti kilpailua kovin. - Voimanostossa saa aloittaa kyykyllä, jossa epäonnistuu vain kun voimat loppuvat. Tempauksessa on taas yli 500 asiaa, jotka voivat mennä väärin vaikka voimat riittäisivätkin, kertoo helsinkiläinen tunnelmistaan kisan jälkeen.

Tempauksen Vuohijoki aloitti varmasti kahdella onnistuneella nostolla. Aloituspaino 76 kg oli helppo kuten myöskin omaa ennätystä sivuava 79 kg. Viimeiseen lastattiin 82 kg, joka jäi tällä kertaa vielä nostamatta. Työnnössä aloituspainoja laskettiin 97 kg:oon, jotta varmistetaan tulos. Sitten korotuksilla 102 kg ja 103 kg kilpailtiin Kasakstanin Khalikovaa vastaan, joka oli tempauksen jälkeen kilon edellä suomalaista. Rinnallevedot onnistuivat kummassakin nostossa hyvin, mutta ylöstyönnöt olivat pehmeitä.

- Olin ennen kisoja kaksi viikkoa flunssassa ja pientä lämpöä esiintyi joka toinen päivä, muisteli Vuohijoki. - Kuume jätti pehmeyden yläkroppaan, joka näkyi niin ylöstyönnössä kuin tempauksessakin. Pummasin verryttelyssä paljon enemmän nostoja kuin tavallisesti ja hieman jännitti lähteä nostamaan, kun yleensä minulla on hyvät verryttelynostot alla ennen kisanostoja. Hyvä, että pää pysyi kasassa lavalla. Näistä kisoista sai motivaatiota jatkaa kovaa harjoittelua. Kesän OMM-kilpailut olivat isot, mutta kyllä nämä MM-kisat ovat ihan omaa luokkaansa.

Vuohijoki sijoittui sarjassa 69 kg sijalle 24.


* * *

Naiset:

Anni Vuohijoki sarja 69 kg, kilpailupäivä keskiviikko 23.10. tai torstai 24.10.


Miehet:

Eero Oja sarja +105 kg, kilpailupäivä lauantai 26.10. tai sunnuntai 27.10.

Teemu Roininen sarja +105 kg, kilpailupäivä lauantai 26.10. tai sunnuntai 27.10.


Valmentaja: Mika Tiainen

Tuomari ja kongressiedustaja: Taisto Kuoppala


Kilpailujen kotisivut: http://www.wwc2013.pl/en


Julkaistu 24.10.2013 11:01

Voit tilata uutiset myös RSS-syötteenä