Kysymys

Piirikunnalliset ja kansalliset

Minkä takia nykyään kaikki "kahden nostajan keskiviikko-kisat" pidetään kansallisen tason kilpailuina?

Kysyjän nimi/nimimerkki: pk-kisat

Vastaus

KOKO KYSYMYS: Minkä takia nykyään kaikki "kahden nostajan keskiviikko-kisat" pidetään kansallisen tason kilpailuina? Mihin ovat kadonneet piirikunnalliset kilpailut? Eikö kansallisen tason kilpailuille olisi hyvä asettaa jonkinlaiset tasokriteerit.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS:
Syitä lienee useampiakin. Yksi on varmasti se, että jo monta vuotta sitten - olisiko ollut 2000-luvun alkuvuosina - poistettiin liiton kilpailulupamaksu. Näin järjestäjille on sama kustannus niin kansallisista kuin piirikunnallisistakin kisoista. Jos mukana on joku esimerkiksi SM-tulosrajaa yrittävä, pk-kisat eivät riitä siihen.

Toinen syy lienee se, että kisoja yleensäkin suuressa osassa Suomea on paljon vähemmän kuin takavuosikymmeninä, samoin nostajia on vähemmän. Näin eritasoisia kisojakin on luonnollisesti vähemmän. Piiritoiminta on aiempaa passiivisempaa, joten pk-kisat ovat pitkälle tipahtaneet "välistä" pois.

Varmaan muitakin syitä on, mutta nämä ovat tärkeimmät Lounais-Suomen piiripuheenjohtajan vinkkelistä!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
(moderaattorin kommentti): Kansallisten kisojen lisäksi järjestetään edelleen varsin useissa seuroissa jäsentenvälisiä kilpailuja, joissa voivat nostaa kaikki seuran jäsenet. Jäsentenvälisissä kilpailemiseen ei tarvita kilpailulisenssiä, mutta niillä ei tietenkään ole myöskään samaa arvoa tulosten osalta kuin kansallisilla kisoilla. Jäsentenvälisissä ei esim. voi tehdä tulosrajoja. Siitä huolimatta, kilpailu on kivaa, oli kyseessä sitten "jässärit" tai kansalliset.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Asiantuntija: Matti Everi, SPNL

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset