Kysymys

Kilpailuoikeus

Jos aikoo osallistua painonnostossa pikkukisoihin niin onko pakko kuulua painonnostoseuraan?

Kysyjän nimi/nimimerkki: Jukkis

Vastaus

(KOKO KYSYMYS): Hei! Kysyisin sellaista, että jos aikoo osallistua painonnostossa joihinkin pikkukisoihin niin onko pakko kuulua seuraan, jossa on painonnostojaosto; esim. jos harrastan yleisurheilua, niin saanko osallistua seurani nimissä?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS:
Kiitos kysymyksestäsi! Suomen Painonnostoliiton (SPNL) kilpailutoiminnan säännöissä kansallista kilpailutoimintaa koskevien yleisten määräysten toisessa pykälässä todetaan seuraavasti: "SPNL:n ja sen alaisten seurojen järjestämiin kilpailuihin saavat osallistua liiton alaisten seurojen jäsenet sekä henkilöt, joille SPNL:n liittojohtokunta on erikoistapauksissa antanut osanotto-oikeuden". Siten painonnostokilpailuun osallistuvan tulee edustaa jotain SPNL:n jäsenseuraa eikä muiden lajien seurojen edustusta voida soveltaa. Mikäli yleisseuralla on painonnostojaosto, on seura myös SPNL:n jäsenseura, mikäli seura on joskus hakenut SPNL:n jäsenyyttä ja se on sille myönnetty. Nämä seurat, joita on liiton rekisterissä yhteensä 301, voi käydä tarkistamassa Suomen Painonnostoliiton verkkopalvelussa kohdasta: http://www.painonnosto.fi/portal/fi/seurat/painonnostoliiton_jasenseurat/.

Edellinen ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi osallistua painonnostokisoihin. Voit osallistua ilman kilpailulisenssiä jäsentenvälisiin (jv) kilpailuihin, ja edustaa kilpailussa esim. kilpailun järjestävää painonnostoseuraa mikäli tämä sopii ko. seuralle. Tämä ei käytännössä vaadi edes liittymistä seuran jäseneksi, vaan voit kysyä seuran edustajalta sopiiko heille, että edustat jäsentenvälisissä kisoissa ko. seuraa. Yleensä sopii. Jäsentenvälisiä ylempitasoisissa kilpailuissa (piirikunnalliset, kansalliset ja SM-taso) pitää olla kilpailulisenssi, jonka ottamisen yhteydessä pitää myös määritellä mihin SPNL:n jäsenseuraan kuuluu.

Eli vielä yhteenvetona, mikäli oma yleisurheiluseurasi ei ole Suomen Painonnostoliiton jäsenseura, et voi kilpailla edes jäsentenvälisissä ko. seuraa edustaen. Voit kuitenkin kysyä lähimmältä/mieleisimmältä painonnostoseuralta, saatko edustaa ko. seuraa jäsentenvälisen tason kilpailuissa. Tätä ylempitasoisissa kisoissa pitää siis olla kilpailulisenssi, joka edellyttää myös kuulumista SPNL:n jäsenseuraan.

Asiantuntija: Harri Norberg, SPNL

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset