Kysymys

Painonnostokurssia aikuisille

Olen harrastanut 8 vuotta voimannostoa ja muuta punttia. Innostuin nyt painonnostosta, mutta tekniikan opettelu on vaikeaa. Onko kursseja tai kirjoja harjoittelun tueksi?

Kysyjän nimi/nimimerkki: Koulutukseen!

Vastaus

KOKO KYSYMYS: Terve! Tässä on tullut harrastettua 8 vuotta voimannostoa ja muita punttihommia, ja sattumalta katsoin urheilu-tv:stä painonnostokisoista koosteen. Totesin, että tuota ei ole vielä meikäläinen kokeillut ja oikein innostuin!! Olen tässä ominpäin yrittänyt tekniikkaa opetella, mutta vaikeaa on, kun ei ole ketään ketä neuvoisi eikä youtube-videoilla oikein opi mitään ;).

Joten järjestetäänkö aikuisille (27v), jonkinlaisia kursseja/koulutuksia painonnostoon liittyen, jos ei, voiko joku siellä suositella vaikka jotain kirjaa tms. Kyykyt, vedot ja punnerrukset on tuttuja, joten eiköhän tämäkin luonnistuisi. Haaveena vaikka joskus kisoihin???
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS:
Terve! Vastaus kysymykseesi riippuu vähän mistä päin Suomea olet kotoisin. Aikuisille järjestetään painonnoston opetusta, "aikuisten punttikoulua", ainakin Rovaniemellä, Oulussa, Porissa, Tampereella ja Helsingissä. Ja uskon, että aktiivisissa painonnostoseuroissa ympäri Suomen toivotetaan kaikki uudet painonnostosta kiinnostuneet harrastajat avosylin vastaan.

Mikäli haluat tietää mikä seura/harjoituspaikka on asuinpaikkaasi lähinnä, voit soittaa suoraan Suomen Painonnostoliiton toimistolle (yhteystiedot löytyvät näiltä sivuilta kohdasta Liitto). Toimistolta saat myös vinkkiä harjoitteluusi sopivista kirjallisista ja DVD-materiaaleista. Suomen Painonnostoliitto on juuri tuottanut uuden Painonnostoharjoittelu-DVD:n, josta löytyy paljon ohjeita ja virikkeitä tehokkaaseen ja monipuoliseen painonnostoharjoitteluun.

Asiantuntija: Harri Norberg, SPNL 2. vpj

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset