Kysymys

Veteraanien SM-kisat

Mitä vaatimuksia pitää täyttää, että pääsee osallistumaan veteraanien SM-kilpailuihin?

Kysyjän nimi/nimimerkki: Petri

Vastaus

(KOKO KYSYMYS): Mitä vaatimuksia pitää täyttää, että pääsee osallistumaan veteraanien SM-kilpailuihin (esim. 60 v.)? Tulosraja? Painonnostoliiton jäsenseura? Lisenssi?

VASTAUS: Suomen Painonnostoliiton kilpailutoiminnan sääntöjen kohdassa Mestaruuskilpailusäännöt 1§ sanotaan seuraavasti: Suomen mestaruuskilpailuihin osallistumisoikeus on Suomen kansalaisilla ja Suomessa pysyvästi asuvilla ulkomaalaisilla, jotka edustavat Painonnostoliiton jäsenseuraa, ellei näissä säännöissä toisin mainita. Eli tämän kohdan mukaisesti mestaruuskilpailuihin ilmoittautuvan tulee edustaa jotain Suomen Painonnostoliiton alaista jäsenseuraa.

Veteraanien SM-kisoihin ei ole asetettu tulosrajoja. Sen sijaan kilpailulisenssi tulee olla kaikilla alle 70-vuotiailla kilpailijoilla (yli 70-vuotiaille riittää kun toimittaa liittoon omavastuutodistuksen, joka löytyy verkkopalvelusta tai soittamalla liittoon). Lisätietoa lisenssin hankinnasta (samoin kuin omavastuutodistuslomakkeen) löydät verkkopalvelustamme tältä sivulta: http://www.painonnosto.fi/portal/fi/kilpailu/yleista/lisenssit/.

Myös antidoping-sitoumus tulee olla lähetetty allekirjoitettuna Suomen Painonnostoliittoon ennen kilpailuun osallistumista. Lomakkeen löydät samalta sivulta lisenssiohjeiden kanssa. Ja mikäli saat vakuutusyhtiöstäsi vakuutustodistuksen painonnostokilpailut kattavasta vakuutuksesta, sinun tarvitsee maksaa vain lisenssiosuus 20e koko vuoden kattaen tai 10e kertalisenssistä, mikäli et aio kilpailla kuin näissä yksissä kilpailuissa vuoden mittaan.

Kertauksena vielä. 1) pitää edustaa Suomen Painonnostoliiton alaista jäsenseuraa, 2) tulosrajoja ei ole ja 3) lisenssiasiat ja antidopingsitoumus tulee olla kunnossa. Mikäli jokin asia jäi askarruttamaan, voitte soitella liiton toimistolle numeroon 03-842214. Myös minulle saa soittaa numeroon 0500 343 303.

Ja ei muuta kuin reenaamaan. Veteraanien SM-kisathan järjestetään tänä vuonna Rovaniemellä Lapin urheiluopistolla 18.-19.4. Alle 60-vuotiaiden ikäluokat nostavat lauantaina ja 60- ikäluokat sunnuntaina. Tervetuloa Masters kisoihin!

Asiantuntija: Harri Norberg, SPNL ja Vet. SM-kisojen yhteyshenkilö

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset