Kysymys

Veteraanien ikäryhmät

Miten kilpailijan ikäryhmä määräytyy veteraanien SM-kisoissa? Onko se ikä kilpailupäivänä vai esim. ikä edellisenä vuodenvaihteena?

Kysyjän nimi/nimimerkki: JuVe

Vastaus

Yleisesti SM-kisoja tarkastellen osallistumisoikeus eri ikäluokkien mestaruuskisoihin määräytyy nostajan syntymävuoden mukaan ja toisin sanoen siis myös edellisen vuodenvaihteen iän perusteella.

Esim. mikäli nostaja täyttää kuluvan vuoden aikana 35 vuotta, on hänellä tällöin osallistumisoikeus veteraanien SM-kisoihin, vaikka hän kilpailupäivänä olisikin vielä 34-vuotias. Tämän vuoden (2009) Veteraanien SM-kisoihin osallistuvien osalta "alaikäraja" kulkee vuonna 1974 syntyneissä.

Ikäryhmät määräytyvät samalla periaatteella. Jos nostaja täyttää kuluvan vuoden aikana 39 vuotta, hän nostaa tällöin ikäryhmässä 35-39-vuotiaat. Mutta jos hän täyttää 40 vuotta, hän nostaa ikäryhmässä 40-44-vuotiaat, vaikka olisikin kilpailupäivänä vielä 39-vuotias.

Syntymäpäivän mukaan järjestelmä olisi varmasti liian mutkikas. Tarkistin asiaa IWF:n Masters -sivuilta, ja siellä kysytään Sydneyn MM-kisojen ilmoittautumislomakkeessa tarkkaa syntymäaikaa sekä "ikä 31.12.2008". Ikäryhmä määräytyy siis tämän yksiselitteisen luvun (ikä ed. vuoden lopussa) mukaisesti siten, että ikään ed. vuoden lopussa lisätään yksi vuosi. Hyvä, että asia tuli esille kysymyksesi yhteydessä! Kiitos!

Tervetuloa Veteraanien SM-kisoihin Rovaniemelle kahden viikon päästä! Tiedotteena tässä yhteydessä: sunnuntaiaamun punnitusaikataulua on muutettu siten, että aamujunalla (Rovaniemellä klo 7:53) saapuvat ehtivät myös hyvin puntarille. Punnitus alkaa sunnuntaiaamuna klo 7:15 ja päättyy klo 8:15. Sunnuntaipäivän kisat (yli 60-vuotiaiden ikäryhmät) alkavat siten klo 9:15.

Kisajärjestäjiä voi halutessaan informoida saapumisaikatauluista. Autamme tarvittaessa kyydeissä rautatieasemalta kisapaikalle (välimatka noin neljä kilometriä).

Asiantuntija: Harri Norberg, SPNL ja Vet. SM-kisojen yhteyshenkilö

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset