Kysymys

Super Total

Järjestetäänkö tänä vuonna painonnoston ja voimannoston yhteistuloskilpailua?

Kysyjän nimi/nimimerkki: Kimi

Vastaus

Painonnoston ja voimannoston yhteistuloskilpailu eli Super Total.

Kyseessä ei ole virallinen kisa, vaan lähinnä perinne, joka on jatkunut Tampereella jo neljä vuotta. Kilpailu koostuu viidestä lajista järjestyksessä: takakyykky, tempaus, penkkipunnerrus, työntö, maastaveto. Säännöt ovat voimannostossa ns. raw-säännöt ja painonnostossa ns. viralliset, lukuunottamatta esim. kilpailuasuja jne.

Kilpailuista ei ole tarkoitusta tehdä virallisia, ja kisajärjestäjät toivovat, että kaikki yritykset tähän suuntaan lopetetaan heti alkuunsa. Super Totalin tarkoituksena on antaa virikettä voimannostajille kokeilla painonnostoa, ja vastaavasti painonnostajille mahdollisuus ns. voimakauden huipennukseen takakyykyn ja vedon osalta. Kilpailu on leikkimielinen, ja tällaisena se ei kummankaan lajin uskottavuutta vaurioita.

Kilpailu tänä vuonna pidettiin, mutta osanotto jäi monen seikan vuoksi varsin pieneksi. Vertailupohjaa tuloksista voi hakea vuoden 2007 Super Totalista:
http://www.tampereenpyrinto.fi/painonnosto/palsta.php?lue=176

Super Total 2009 on jo suunnitteilla, mutta päivämäärä lyödään lukkoon vasta kun kesän "oikeat" kisapäivät tiedetään. Kilpailusta tullaan tiedottamaan niin Tampereen Pyrinnön painonnostojaoston sivuilla kuin Suomen Painonnostoliiton kilpailukalenterissakin.

Asiantuntija: Jere Johansson, Tampereen Pyrintö

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset