Kysymys

Rannesiteet

Minkälaiset rannesiteet ovat sallittuja painonnostossa?

Kysyjän nimi/nimimerkki: ranteetrikki

Vastaus

KOKO KYSYSMYS: IWF:n säännöissä sanotaan siteistä seuraavasti: Siteet voivat olla sideharsoa, ideaalisidemateriaalia tai nahkaa.

Mitä käytännnössä lasketaan ideaalisidemateriaaliksi? Ovatko esim. Titanin tai APT:n (ipf hyväksytyt) tai muut vastaavat rannesiteet sallittuja (tässä esimerkki: http://fillaricenter.valmiskauppa.fi/titan-ranneside-p-135.html )?

Myös Eleikolla on vastaavanlaiset rannesiteet myynnissä (http://www.eleikosport.se/weightlifting/product.asp?PageNumber=1&Product_Id=194), joten voisi luulla noiden ja muiden vastaavien olevan kilpailuissakin sallittuja. Varmistan vaan, kun tuo ideaalisidemateriaali on aika hämäävä sana.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS: Käytännössä rannesiteet voivat olla monenlaisesta materiaaleista tehtyjä. Kuitenkaan ne eivät voi olla kahden- tai useamman kerroksisia vaan materiaalin on oltava yhdenlaista materiaalia, yhtäjaksoiselta pituudeltaan rajoittamaton ja leveydeltään maksimissaan 100 mm. Myös siteen peittämä alue saa olla vain 100 mm.

Rannesiteen kiinnitysmekanismista ei ole erikseen mainintaa eli se voi olla tarra, solki tai vastaava. Siitä ei kuitenkaan saa muodostua siteeseen lisäkerrosta, joka on erilaista materiaalia kuin itse side.

Asiantuntija: Taisto Kuoppala, SPNL, teknisen valiokunnan pj

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset