Kysymys

SM-2011 Tiedotus

Miksi ei uutisoitu/tiedotettu 1.n päivän tuloksista Yle:n jutussa?

Kysyjän nimi/nimimerkki: Utelias!!

Vastaus

KOKO KYSYMYS: Painonnoston SM-kilpailuissa taisi tulla pettymys nostajien paremmuus järjestyksessä!! Miksi ei uutisoitu/tiedotettu 1.n päivän tuloksista Yle:n jutussa mm. Vestman uutisoitiin olleen 2.n päivän paras, mutta koko kilpailujen parhaasta naisnostajasta ei puhuttu mitään!! Tämäkö on painonnoston kehittämistä ja näkyvyyden parantamista!!

VASTAUS:

Kysymyksenne tiedottamisen osalta on aiheellinen, mutta vastaus siihen on varsin arkipäiväinen ja raadollinen. Ensimmäisen päivän kilpailu venyi varsin pitkään, jonka jälkeen päivä jatkui osaltani vielä puoleenyöhön asti liiton johtokunnan kokouksella. Koko kilpailun johtaminen ja siihen liittyen myös tiedotus oli minun vastuulla, enkä kyennyt siihen enää lauantai-illan aikana "repeämään". Otan siis vastuun tästä.

Valitettava tosiasia on, että meillä on suomalaisisessa painonnostourheilussa valitettavan vähän niitä henkilöitä, jotka hoitavat kisajärjestelyjä ja samat ihmiset hoitavat myös tiedottamisen ja samat ihmiset hoitavat myös seuratyön. Meillä ei ole siis riittävästi henkilöresurssia kaikkiin tehtäviin, joita esimerkiksi yleisen sarjan SM-kilpailujen arvo vaatisi. Mieltäni vaivaamaan jäi yhtälailla se, että en onnistunut järjestämään ensimmäisen päivän nettitelevisiointia. Ihmettelijät voivat vain arvailla kuinka paljon sitäkin yritettiin, mutta teknisiä ongelmia vain tuli vastaan yksi toisensa jälkeen. Tärkeintä oli kaikesta huolimatta itse kilpailu.

Kysyjä ihmettelee tiedotusta nostajien paremmuusjärjestyksistä. Nostajien tulokset ja paremmuudet ovat kaikkien nähtävillä liiton tulospörssissä, joten tästä asiasta ei pitäisi kenelläkään olla mitään epäselvyyttä. Kisoista ei ole myöskään tiedotettu siten, että olisi nostettu joku toinen esim. naisissa paremmaksi kuin toinen. Katariina Vestman oli toisen kilpailupäivän paras nostaja ja teki uuden SE:n, jonka nostin yhtä lailla Miika Antti-Roikon 195 kilon työnnön kanssa "highlightseihin". Tämä meni lävitse YLE Urheilun nettisivuille, joihin kysyjä tässä yhteydessä viittaa.

Monta muutakin nostajaa olisi ollut syytä saada esille, mm. 1. kisapäivän ja koko kilpailun paras naisnostaja Heidi Harju. Samoin 1. kisapäivän paras miesnostaja Milko Tokola.

Tiedotus on taistelua näkyvyydestä ja tilasta kymmenien muiden lajien kanssa. Yritin saada paikalle myös YLE Urheilun toimittajia, mutta kiireisen urheiluviikonlopun vuoksi tämä ei onnistunut. Ehkä myös kisapaikkakunnalla oli osuutensa, sillä YLE on helpompi saada paikalle Tampereelle tai Helsinkiin kuin Rovaniemelle. Olemme kuitenkin saamassa jotain läpi YLE Urheilunkin tuotantoon, joten sitä odotellessa...

Kokonaisuutena nähden meidän pitää ymmärtää, että teemme pienillä resursseilla työtä yhteiseksi hyväksi. Jos ja kun meillä on erikoisosaamista jollekin osa-alueelle, jota kilpailujen järjestäminen ja tässä tapauksessa tiedottaminen kaipaavat, meidän pitää olla valmiita myös tarjoamaan omaa apuamme järjestäville seuroille. Etenkin yleisen sarjan SM-kisojen yhteydessä. Jo 2012.

Itse olen käytettävissä minkä tahansa kisan organisaatioon mihin tahansa tehtävään kilpailun johtaja haluaa asettaa. Tiedotus, netti-TV, kuulutus, sihteeristö, levynvaihto, ihan mitä vaan. Seuraavan kerran toimin veteraanien toisen kisapäivän kuuluttajana. Ilman tämänkaltaista "hulluutta" lajimme ei saa lisäpotkua. Olkaamme siis aivan vapaasti "punttihulluja". Me kaikki. :o)

Asiantuntija: Harri Norberg, SM-kisojen johtaja ja tiedottaja

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset