Kysymys

Lisenssivakuutukset

Mikä on veteraaneille halvin lisenssi SM-kisoihin?

Kysyjän nimi/nimimerkki: veltsu

Vastaus

KOKO KYSYMYS: hei, kysyisin tuota veteraanihommaa, kun taas on alkanut vähän kiinnostaa noi kisahommat ens vuonna. Et mikä on halvin lisenssi-/vakuutustapa, jos käy vaikka 1 kerran SM-kisois, ja muuten nois salikisois, tai jäsentenvälisis. Terv. (työmarkkinatuki nostaja)!!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS:
Lisenssitiedot hintoineen löytyvät näiltä liiton sivuilta kohdasta Kilpailu > Yleistä > Lisenssit: http://www.painonnosto.fi/portal/fi/kilpailu/yleista/lisenssit/

Itse SPNL:n kilpailulisenssi ei ole "hinnalla pilattu" ja maksaa veteraaneille koko vuoden lisenssinä 20e ja kertalisenssinä 15e. Suuremman kuluerän tekee kilpailulisenssin yhteydessä alle 70-vuotiaille pakollisena kuuluva vakuutusosa. Kertalisenssin yhteydessä Pohjolasta otettavan vakuutuksen hinta on 52e ja koko vuodelle (kattaa sitten kaikki kisat ja harjoitukset myös) 175e.

Eri vakuutusyhtiöistä voi kysellä saisiko sieltä edullisemmin kuin yllä olevin hinnoin vakuutuksen, joka kattaa painonnostokilpailut. Muun kuin Pohjolasta otetun vakuutuksen osalta täytyy toimittaa liittoon todistus vakuutuksesta eli käytännössä pyytää, että vakuutusyhtiö lähettää todistuksen liittoon. Voihan sen toki lähettää itse myös. Sähköinen toimitustapa on yhtä hyvä kuin tavallisellakin postilla.

Itse kysyin viime talvena omasta vakuutusyhtiöstäni itselleni kilpailut ja harjoitukset vuoden 2011 kattavaa vakuutusta ja sain hinnaksi 250e, eli kalliimpi kuin Pohjolan tarjoama. Otin siis suoraan liiton sivujen kautta itselleni lisenssivakuutuksen Pohjolan kautta. Toisista vakuutusyhtiöistä on vaikea sanoa, sillä niiden hinnoittelut vaihtelevat. Kannattaa siis kysyä eri yhtiöistä paljonko pelkän kilpailun käsittävä vakuutusosa maksaisi. Ilman sitä ei SM-lavalle pääse.

Joskus on tähän tarkoitukseen voinut ottaa ns. matkavakuutuksen, joka on voimassa vain rajoitetun ajan ja tietyn välimatkan päässä kotiosoitteesta. Sitäkin vaihtoehtoa voi kysellä. Hinta voi olla edullisempi kuin kertalisenssin yhteydessä nyt oleva 52e, mutta emme voi antaa siitä liitossa mitään takeita.

Kertalisenssin hinnaksi tulee siis 15e+52e=67e. Kun koko vuoden lisenssi maksaa 20e+175=195e, saa sillä enemmän vastinetta, kun vakuutusturva kattaa kaikki vuoden kilpailut, myös jäsentenväliset, ja harjoitukset. Kertalisenssihän ei vakuutuksen puolesta kata muuta kuin ko. kisatapahtuman, johon kertalisenssi on otettu.

Ensi vuoden 2012 osalta emme vielä tiedä kehitystä hintojen osalta. Se riippuu varmasti paljon myös siitä kuinka paljon hoitokustannuksia aiheuttavia urheiluvammoja tämän vuoden aikana tulee ilmi. Mikäli kustannuspaine ei lisäänny, eli emme painonnostajina loukkaa paikkojamme esim. leikkausta vaativiin toimenpiteisiin asti, on mahdollista, että lisenssien hinnat pysyisivät ainakin lähellä nykyisiä hintoja.

Asiantuntija: Harri Norberg, SPNL, 2. vpj

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset