Kysymys

Uudet Sinclair-kertoimet

Muuttuuko sinclair-pisteet tulevana vuonna 2009?

Kysyjän nimi/nimimerkki: Sinclair

Vastaus

(KOKO KYSYMYS): Muuttuuko sinclair-pisteet tulevana vuonna 2009? Mistä saa uudet taulukot, onko valmiita laskentakaavoja kuten nyt, ja mistä moiset saisi kopioitua pc:lle.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS:
Kyllä Sinclair-pisteiden taustalla olevat laskukaavat ja kertoimet pitäisi muuttua heti vuoden 2009 alusta alkaen. Sinclair-pistetaulukothan ovat voimassa olympiadeittain eli nykyiset kertoimet ja laskukaavat ovat voimassa vuosina 2005-08. Uudet kertoimet ja kaavat tulevat vuosille 2009-12.

Sinclair-kerrointaulukot ja laskukaavat löytyvät Kansainvälisen Painonnostoliiton IWF:n nettisivuilta osoitteesta www.iwf.net ja sieltä kohdasta IWF > Weightlifting Sport > Sinclair's coefficient. Vielä tänä päivänä (30.12.08) siellä on kuitenkin vielä vanhat kaavat ja taulukot. Myöskään sivuston uutisissa ei ole mainittu mitään uusista kertoimista ja laskukaavoista. Lieneekö Joulu ja Uusi Vuosi vielä loma-aikaa IWF:ssakin.

Tiedotamme heti Suomen Painonnostoliiton nettisivuilla uusista Sinclair-kertoimista ja laskukaavoista, jahka ne meillekin valkenevat. Näitä odotellessa toivotamme kaikille painonnoston ystäville Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2009!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Asiantuntija vastaa -palstalle 4.1.2009 tullut kommentti):
Sinclair-kertoimen laskentakaava ei muutu, vaan nimenomaan pelkät kertoimet. Laskentakaava on vuodesta toiseen sama, kun taas kertoimet sovitetaan olympiadeittain edellisten olympiadin maailmanennätyksien perusteella.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
(VASTAUS KOMMENTTIIN): Kiitos tarkennuksesta! Olet oikeassa siinä, että itse laskentakaava ei sinänsä muutu, mutta sen sisältämät muuttujat A ja b (nämä muuttujat ovat erit miehille ja naisille) kylläkin muuttuvat. Sinclair-pisteiden laskukaava (Excelissä) on muotoa: Yhteistulos*POTENSSI(10; A*(POTENSSI((LOG10(kilpailijan paino/b));2))), jossa siis muuttujat A ja b määräytyvät olympiadeittain edellisen olympiadin sarjakohtaisten kärkitulosten perusteella. Viimeisimmän olympiadin (2005-08) Sinclair-kertoimet (Sinclair's coefficient) perustuivat siis olympiadin 2001-04 tulostasoon ja uudet, sadan gramman välein taulukossa olevat kertoimet vuosille 2009-12, perustuvat vastaavasti vuosien 2005-08 tulostasoon. Summa summarum, sekä Sinclair-kertoimet että laskentakaavojen sisältämät muuttujat A ja b (joiden perusteella painokohtainen Sinclair-kerroin määräytyy) vaihtuvat olympiadeittain.

Uudet Sinclair-taulukot ovat jo saatavilla mm. Eleikon nettisivuilta. Sinclair-kertoimien taustalla olevat uudet muuttujat puolestaan löytyvät mm. osoitteesta http://www.qwa.org/Liftstats/2009Sinclair.pdf. Laitamme näistä tiedotteen liittouutisiin pian. Mielenkiintoista sinänsä, että nämä taulukot ja kaavoissa käytettävät muuttujat löytyivät helpoimmin Eleikon ja australialaisen Queenslandin Painonnostoliiton sivujen kautta, kun toistaiseksi Euroopan ja Kansainvälisen Painonnostoliiton sivuilla ei ole mainittu vielä mitään alkaneen olympiadin Sinclaireista.

Asiantuntija: Harri Norberg, SPNL

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset