Kysymys

Tuomarivalot

Terveiset Forssasta. Osaatko sanoa mistä voi ostaa tuomarivalot?

Kysyjän nimi/nimimerkki: Juhani karhu

Vastaus

Hyvä ja ajankohtainen kysymys! Tällä hetkellähän tilanne on sellainen, että suomalaisilla painonnostoseuroilla on kullakin hieman omanlaisensa tuomarivaloviritykset. Jos ei mennä halkomaan hiuksia IWF:n teknisten sääntöjen puitteissa, niin tuomarivalojen tärkein ominaisuushan on, että sinne saa hylätyn noston kohdalla syttymään tuomarikohtaisesti punaisen valon ja onnistuneen kohdalla valkoisen.

Sitten kun otetaan tekniset säännöt tarkasti huomioon, pitäisi tuomarivalojärjestelmästä löytyä myös mm. äänimerkki, joka antaa signaalin, kun kaksi tuomaria kolmesta on antanut päätöksensä. Järjestelmään liittyy monia teknisiä yksityiskohtia, joista löytyy tarkemmat ohjeet liiton säännöt-osiosta http://www.painonnosto.fi/attachments/s__nn_/iwf_teknsaannot.pdf ja sieltä kohdasta 3.6 Elektroninen tuomarivalojärjestelmä.

Valmiita tuomarivalojärjestelmiä kauppaa ainakin ruotsalainen ELEIKO, ks. http://www.eleikosport.se/weightlifting/product.asp?PageNumber=2&Product_Id=251, mutta täytyy todeta, että näiden järjestelmien hankintahinta on useimmiten aivan liian kallis (useita tuhansia euroja) seuratasolla hankittavaksi.

Yksi hyvä ja ennen kaikkea kotimainen ratkaisu on kauhajokelaisen Antti Lindfors Oy:n valmistama tuomarivalojärjestelmä, jota käytettiin ensi kerran vuoden 2008 Suomen Cupin loppuottelussa Kauhajoella. Lisätietoja järjestelmästä ja sen hinnasta voi tiedustella Pauli Laineelta 040-5142134.

Tasapuolisuuden nimissä Asiantuntija vastaa -palsta ottaa vastaan ja myös välittää tietoja muistakin mahdollisista tuomarivalojärjestelmistä. Pistäkäähän siis tietoa tuomarivaloista tulemaan palstan kautta.

Asiantuntija: Harri Norberg, SPNL

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset