Kysymys

Masters MM-kriteerit

Mitkä ovat valintaperusteet Masters MM-kisoihin, jos halukkaita lähtijöitä on enemmän kuin kiintiö?

Kysyjän nimi/nimimerkki: Vanha Tunkki

Vastaus

KOKO KYSYMYS: Suomen osallistujakiintiö Masters MM-kisoihin on siis 8+2. Mitkä ovat valintaperusteet jos halukkaita lähtijöitä on enemmän kuin kiintiö?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS:
Valintaperusteista ei ole tarvinnut keskustella toistaiseksi, koska olemme saaneet ylittää kiintiömme. Suomen kiintiö on murto-osa suurien maiden kiintiöistä ja niillä puolestaan kiintiöt jäävät yleensä vajaakäyttöön. Näin ollen kisojen kokonaisosallistujamäärä on pysynyt sopivana ajatellen kisojen läpiviemistä noin yhdeksässä päivässä, ja Suomelle on aina luvattu kiintiön ylitys, kun asiaa on järjestäjiltä ja kv. liittojen johdolta tiedusteltu.

Pari vuotta sitten nähtiin tulevaisuus kuitenkin sellaisena, että uusia maita on tulossa mukaan (mm. Venäjä ja Aasian maat) nykyistä paljon suuremmalla volyymilla ja kiintiöistä joudutaan oikeasti pitämään kiinni. Sitten maailmaan aikaansaatiin yleinen talouden taantuma ja mm. viime syksyn Sydneyn MM-kisoihin nostajia ei ilmaantunutkaan enää ennätysmäärää.

Mitä vielä tulee valintaperusteisiin, voisi ajatella asian olevan yksinkertainen, eli että käytettäisiin urheilullista periaatetta ja vahvimmat tai parhaat pisteet tekevät lähtisivät edustamaan ja muut jatkaisivat harjoittelua kotimaassa. Näinhän menetellään nuorissa ja yleisessä sarjassakin.

Veteraanipuolella jotain muutakin periaatetta voisi toki noudattaa, mutta kuten sanottua toistaiseksi ei ole ollut tarvetta asiaa käsitellä. Mitä itse kisoissa menestymiseen tulee, voi hyvinkin olla, että pisteillä mitaten joukkueen rannalle jäänyt urheilija menestyisi itse kisoissa parhaiten huonotasoisen ja vähämiehisen sarjansa takia. Keski-ikäluokkissa on eniten osallistujia, vanhoissa vähiten.

Asiantuntija: Eino Lindholm, SPNL, veteraanivastaava

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset