Kysymys

Uudet kilpailuasut

Millaiset ovat uudet säännöt kilpailuasuista?

Kysyjän nimi/nimimerkki: Mahdollinen kilpailija

Vastaus

Koko kysymys:

Millaiset ovat uudet säännöt kilpailuasuista? Voiko kilpailla esim. pitkillä juoksutrikoilla? Jos voi, pitääkö niiden päällä olla perinteinen painonnnostotrikoo? Voiko tukisiteitä nykyään käyttää asusteiden alla? Entä saako pitkähihaisella paidalla kilpailla?

Vastaus:

Oikea nostoasu on seuraavanlainen:

Nostotrikoon tulee olla yksiosainen, kaulukseton ja se ei saa peittää kyynärpäitä eikä polvia. Nostotrikoo saa olla väljä eli sen ei tarvitse olla ihonmyötäinen.

Nostotrikoon alla saa pitää kokovartalotrikoota, jonka tulee olla yksiosainen, ihonmyötäinen, kaulukseton. Se saa peittää kyynärpäät ja polvet ja sen väri voi olla mikä tahansa mutta ei kuvitettu tai kuvioitu. Nostotrikoon alla voi pitää myös kauluksetonta T-paitaa, jonka hihat eivät peitä kyynärpäitä.

Nostotrikoon alla tai päällä voi pitää shortseja, joiden tulee olla ihonmyötäiset ja ne eivät saa peittää polvia.

Sukat eivät saa ulottua polvitaivetta ylemmäksi eivätkä ne saa peittää minkäänlaisia siteitä.
Polvisiteiden ja nostotrikoon sekä polvisiteiden ja sukkien välissä on oltava näkyvä ero.

Vyön maksimileveys joka kohdassa on 12 cm ja sitä niin kuin ei muitakaan siteitä saa pitää nostotrikoon tai kokovartalotrikoon alla.

Vastauksena kysyjälle: juoksutrikoita, jotka eivät ole kokovartalomallia, ei saa käyttää nostotrikoon alla ja yksiosaista nostotrikoota on aina käytettävä.

Asiantuntija: Taisto Kuoppala, SPNL teknisen valiokunnan pj

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset