Kysymys

Olympialaisten painonnoston TV-lähetykset

Onko kellään tietoa tuleeko Olympialaisten painonnostoa tv:stä? Vai onko isojen rautojen nostamisen katselukin jo Suomessa kiellettyä?

Kysyjän nimi/nimimerkki: Penkkiurheilija

Vastaus

Kyllä Olympialaisten painonnostoa tulee TV:stä, mutta valitettavan vähän. YLE TV2 lähetti sunnuntaina 10.8. naisten sarjan 53 kg ja miesten sarjan 56 kg parhaat hetket. Loppuviikolle painonnostoa ei kuitenkaan näy mahtuneen YLE TV2:n ohjelmaan paljoa; tiistaina 12.8. tulee painonnostoa klo 12:55-13:25 (naiset 63 kg) ja klo 16:40 (miehet 69 kg).

Eurosportilta sen sijaan tulee painonnostoa hyvin. Ohjelma-aikataulun löydät osoitteesta http://www.painonnosto.fi/portal/fi/liitto/olympialaji/katsaus_
olympialaisiin/eurosportin_painonnostolahetykset_pekingin_olympialaisista/
Eurosportin osalta hankaluutena vain on, että se näkyy vain tiettyjen maksullisten kanavapakettien yhteydessä, jolloin digiboksiin pitää hankkia ohjelmakortti. Tämäkään optio ei siten ole kaikkien painonnoston ystävien käytettävissä. Jos sinulla kuitenkin näkyy Eurosport, katso ihmeessä.

Ja jos on tarpeeksi nopeat internetyhteydet, niin painonnostoa voi katsella myös EBU:n (Euroopan yleisradioyhtiö) livecasteina netissä. Täältä löydät aikataulut ja ohjeet nettikatseluun: http://www.yle.fi/urheilu/tapahtumat/pekingin_olympialaiset_2008/
muut_uutiset/miten_seurata_kisoja_netissa_115908.html

Isojen rautojen nostamisen katselu ei ole Suomessa kiellettyä ja Suomen Painonnostoliitto yhdessä jäsenseurojensa kanssa onkin tehnyt hartiavoimin työtä lajin näkyvyyden parantamiseksi ja TV-lähetysten lisäämiseksi. Urheilukanavalla on viime kesästä alkaen lähetetty jo lähes kymmenen kotimaisen kilpailun koosteet ja uusintoineen laji on saanut Urheilukanavalla näkyvyyttä jo kymmeniä tunteja. Pyrimme edelleen lisäämään painonnoston näkyvyyttä erityisesti televisiossa. Painonnosto on hieno ja jännittävä TV-laji, jonka soisi näkyvän enemmänkin. Tämänkin tavoitteen kannalta on hienoa, että meillä on lajimme edustaja Pekingin Olympialaisissa: Antti Everi. Antin kilpailupäivä on 19.8. Toivottavasti ainakin tämä sarja (miehet +105 kg) nähdään myös YLE:n kanavilla.

Asiantuntija: Harri Norberg, SPNL markkinointivaliokunta (siht.)

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset