Kysymys

Painonnostokengät

Mitä hyötyä on painonnostokengistä?

Kysyjän nimi/nimimerkki: maini

Vastaus

Ennen kaikkea painonnostokengät erottaa muista urheilujalkineista sen tukeva ja vakaa pohja, joka antaa nostosuorituksille kovissa ja keveämmissäkin raudoissa tarvittavaa tasapainoa. Myös kannan rakenne on mietitty juuri painonnostoliikkeitä varten siten, että se antaa parhaan tasapainon esim. kyykkyyn asti viedyissä tempauksissa, rinnallevedoissa ja tietenkin itse jalkakyykyissä.

Lenkkikengillä voi tehdä painonnostoharjoituksia kuntoilumielessä (pitkät sarjat keveillä painoilla), mutta mikäli harjoituksiin kuuluu nopeita, räjähtäviä liikkeitä, kuten painonnostoharjoituksiin yleensä kuuluu, on painonnostokenkien hyöty paitsi liikkeiden puhtauden ja tehon maksimoimisessa myös loukkaantumisriskin minimoimisessa. Lenkkikengillä esim. nilkka voi "pyörähtää", koska pehmeä pohjarakenne "myötää" liikkeen voimia. Painonnostokengät eivät tätä tee. Summa summarum, painonnostokengät ovat yhtä tärkeät painonnostajan varustekassissa kuin luistimet jääkiekkoilijalle.

Painonnostokenkiä voi tilata Suomen Painonnostoliitosta. Verkkokauppaan on tulossa puolalaisten Polskien lisäksi myös Adidaksen kenkää. Molemmat toimivat harjoittelussa yhtä hyvin. Vuoden 2007 Polski-mallin hinta on liitosta tilattuna 85 euroa, ja vuoden 2008 mallin 99 euroa. Painonnostokengät kestävät käyttöä vuosia, joten sijoitus on kannattava, mikäli vähänkin käy salilla tekemässä liikkeitä vapailla levytangoilla.

Asiantuntija: Harri Norberg, SPNL, P-Suomen aluevalmentaja

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset