Kysymys

Helsingin alueen seurat

Olisin kiinnostunut liittymään Helsingin alueella toimivaan voiman/painonnostoseuraan. Miten toimia?

Kysyjän nimi/nimimerkki: Mika Pessi

Vastaus

KOKO KYSYMYS: Terve! Olisin kiinnostunut liittymään Helsingin alueella toimivaan voiman/painonnostoseuraan ja sen kautta myös kilpailuihin, jossa testit (puhtaus ennen kaikkea). Miten toimia? Tarvitaanko jotain lisenssiä?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS: kanta-Helsingin alueella toimii ainakin kolme perinteistä painonnosto-/voimailuseuraa: Helsingin Herakles, Helsingin Poliisivoimailijat ja Helsingin Tarmo. Näiden seurojen yhteystiedot löydät Suomen Painonnostoliiton linkeistä sivulta http://www.painonnosto.fi/portal/fi/liitto/linkit/.

Neuvon Sinua ottamaan yhteyttä johonkin näistä seuroista. Muitakin Suomen Painonnostoliiton alaisia seuroja toimii pääkaupunkiseudun alueella. Linkeistä löytyy vinkkejä myös näihin.

Mikäli haluat alkaa kilpailemaan kansallisella tasolla, tarvitset kilpailulisenssin. Painonnostoseuroissa osataan neuvoa lisenssiasioissa. Lisenssin hankkimisessa on se hyvä puoli, että se antaa tietyssä määrin vakuutusturvaa kilpailutilanteiden lisäksi myös harjoituksiin.

Suomen Painonnostoliitolla on oma antidopingohjelma ja liitto on juuri päivittänyt urheilijakohtaisen antidopingsopimuksen, jonka jokainen kilpailuihin mielivä harrastaja täyttää. Liitto vaatii urheilijoiltaan ehdotonta kielteistä suhtautumista urheilussa kiellettyihin aineisiin ja kannustaa kaikkia suomalaisia edistämään urheilu- ja liikuntaelämässä urheilun eettisiä arvoja. Tämä on kaikkien hyvä tiedostaa.

Lisenssiä ei kuitenkaan ole pakko hankkia heti, sillä kilpailla voi kaikkialla Suomessa kansallisten kisojen yhteydessä myös ns. jässärinä, eli jäsentenvälisen kilpailun statuksella. Nämä tulokset eivät ole ennätyskelpoisia eivätkä oikeuta esim. SM-tulosrajojen tekoon, mutta kilpailu on kivaa aivan ilman erityisiä jatkotavoitteitakin, eli se paras kilpakumppani löytyy kun vain katsoo peiliin. Aina voi haastaa itsensä uudelleen ja uudelleen.

Tervetuloa hyvän lajin pariin!

Asiantuntija: Harri Norberg, SPNL, 2. vpj

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset