Kysymys

PM- ja muut arvokisat

Eikö Suomesta lähde kilpailijoita PM-kilpailuihin?

Kysyjän nimi/nimimerkki: Ihmettelevä

Vastaus

Tähän aihepiiriin on tullut kaksikin kysymystä:
1) Eikö Suomesta lähde kilpailijoita PM-kilpailuihin? ja 2) Kuinka monta nostajaa liitto on lähettänyt tänä vuonna kansainvälisiin kisoihin ja kuinka paljon se on prosentteina budjetoidusta huippu-urheilun määrärahasta?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS:
Meillä on taloudellinen ongelma, jonka nimi on IWF:n dopingrikkomussakko. Se on tullut aikuisten toimesta, jonka vuoksi on johdonmukaista, että aikuiset kärsivät myös seuraukset. Prosenteissa sakko on 13,6 % koko kuluvalle vuodelle budjetoidusta kilpailubudjetista (31 000€). Tässä on syy miksi emme lähetä SPNL:n kustannuksella joukkuetta aikuisten PM-kilpailuihin.

Muut arvokilpailuvalinnat (EM/MM-kisat) tehdään voimassa olevien kriteerien mukaisesti ja liiton taloudellinen tila huomioon ottaen. Käytössä on tällä hetkellä kaksi rajaa: varma raja, jolloin SPNL maksaa kilpailijoiden matkan arvokilpailuihin 100 %, ja harkintaraja, jolloin nostaja matkustaa kilpailuihin täysin tai osittain omakustanteisesti. Valmennus- ja koulutusvaliokunta on tehnyt rajoista esitykset, jotka johtokunta on hyväksynyt ja liittovaltuusto pamputtanut.

Tervetuloa toimintaan mukaan tekemään 'liitolle rahaa', jotta voimme lähettää enemmän urheilijoita liiton kustannuksella kisoihin. SPNL on pitänyt kiinni päätöksestään maksaa varman rajan tekijöille arvokilpailumatkat 100 %.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moderaattorin (Harri Norberg) lisäys:

Suomen Painonnostoliitto on edelleen lähettämässä joukkueen NUORTEN (alle 17-v. ja alle 20-v.) PM-kisoihin, jotka mitellään lokakuun alkupuolella Ruotsin Landskronassa. Tämä on tulevaisuuden näkökulmasta tärkein ikäluokka, johon panostamalla pystymme jatkossakin haastamaan ensinnäkin pohjoismaiset ja toiseksi eurooppalaiset kilpakumppanimme.

Kaikki tuki on tervetullutta, eikä ole mitenkään vaikeaa soittaa liittoon ja osoittaa kiinnostusta nuorten joukkueen taloudelliseen tukemiseen. Tässä meillä on vielä paljon työtä ja kehittämistä. Onneksi maa on viljavaa ja meillä on nyt "remmissä" erinomaisia ja lahjakkaita nuoria, niin poikia kuin tyttöjäkin, joiden varaan on helpompi tulevina vuosina pedata lajimme markkinointia myös sponsoreille.

Jos olisin yrittäjä tai ison yrityksen/konsernin toimitusjohtaja, lähtisin ilman muuta välittömästi tukemaan (sponsoroimaan) nimenomaan nuorten painonnostomaajoukkuetta.

Asiantuntija: Karoliina Lundahl, SPNL valmennus- ja koulutuspäällikkö

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset