Kysymys

Valmentajakoulutusten päivittäminen

Mitä kauan sitten hankkimani C-tason valmentajakoulutus vastaa? Miten siitä saa 'nykyaikaisen'?

Kysyjän nimi/nimimerkki: uusi innostus lajiin

Vastaus

Entiset C-, B- ja A-tason valmentajakoulutukset vastaavat nykyisiä Tason I, II ja III valmentajakoulutuksia. Erona on rakenteellisesti se, että yleis- ja lajiosat käydään yhdessä. Ne ovat sidottuja lajiin eli valmentajat miettivät yleisosion kysymyksiä oman lajinsa kannalta. Alin taso C vastaa nykyistä I-tasoa, B=II ja A=III.

On toivottavaa, että valmentajat päivittäisivät vanhoja koulutuksiaan lajin kehittyessä. Huipulle pääseminen on nykyään vaikeampaa kuin viime vuosituhannella. Urheilijoilta edellytetään asioiden oikein tekemistä jo nuorelta iältä asti. Tason I valmentajat ovatkin avainasemassa tuomassa uutta tietoa kentälle.

Keväällä 2011 luennoin tärkeistä ikäryhmille kuuluvista aihealueista seuraavasti:

- Peruskoululaisten SM-kilpailut Lahdessa. Luento 'Herkkyyskaudet: oikeita asioita oikeaan aikaan' Paikka ja aika: lauantaina 12.2.2011 Hotelli Cumulus klo 20-21.

- Yleiset SM-kilpailut Rovaniemellä. Luentoaihe vielä auki, mutta kohderyhmänä SM-tason urheilijat. Aika: sunnuntaina 6.3.2011 klo 10-11. Paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Järjestän alueiden pyynnöstä täydennyskoulutusta C-, B- ja A-koulutusten päivittämiseksi. Nämä luentosarjat tulevat olemaan osana päivitystä. Valmentajia, jotka ovat kiinnostuneita päivittämään koulutuksensa, suositellaan ottavan osaa luennoille.

Täydennyskoulutus 6h voidaan järjestetää alueilla päivän koulutuksina (LA tai SU) tai iltatunteina 2x3h. Osallistujia minimi 8 hlöä. Luentojen lisäksi kirjallinen koe ja valmennusnäyttö. Kurssi ja hinta räätälöidään tarpeen mukaan.

Yhteydet Karoliina Lundahl 03-74118822 tai karoliina.lundahl(a)vierumaki.fi

Asiantuntija: SPNL:n valmennus- ja koulutuspäällikkö Karoliina Lundahl

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset