Kysymys

Jalkaharjoittelu

Miten jalkoja pitäisi harjoitella ja miten jalkaharjoittelua pitäisi jaksottaa?

Kysyjän nimi/nimimerkki: Teuvo maanteiden kuningas

Vastaus

KOKO KYSYMYS: Olen kuullut, että Pekka Niemi oli aikoinaan vahvajalkainen nostaja. Voisiko Pekka antaa tietoja miten jalkoja pitäisi harjoitella ja miten jalkaharjoittelua pitäisi jaksottaa.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS:
Tulipahan hyvä kysymys. Tosin vastaus riippuu kysyjän tasosta ja ajasta mitä harjoitteluun voi käyttää.

Lähtökohtana voidaan pitää, että verenkiertoelinten tulee olla kunnossa ts. aerobinen kunto riittävän hyvä. Jo nuorena voidaan tehdä erikoisharjoitteita, jotka kohdistuvat pelkästään jalkoihin.

Hyvin useasti on puutetta ajasta, jolloin täytyy priorisoida ajan käyttö. Mikäli käy töissä tai koulussa ja on vain hetki aamusta lisäharjoitteluun, niin voi ottaa pelkät jalat ja verryttelyn voi tehdä jo kävellessä tai pyöräillessä. Vitosen sarjoja kun tekee ja mielellään etukyykkynä, niin silloin kehittyy aika varmasti. Illalla voi tehdä normaalin punttireenin ja hieman kevyemmät jalkaharjoitteet. Kolme ylimääräistä jalkaharjoitusta per viikko on aika hyvä lisäruiske.

Nuorille pelkkä jalkaharjoitus joka vie aikaa n. 45 min kehittää valtavasti, sillä palautuminen on aina parempaa mitä lyhyempi harjoitus on. Yksi sydän ja verienergiaa tarvitaan kaikkialla, siksi hyvä yleiskunto on tärkeä. Tarkempiakin neuvoja löytyy, mutta tässä näin aluksi. Kysyvä ei tieltä eksy. Kiitos kysymyksestä.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
MODERAATTORIN LISÄYS:

Aiheesta on käyty keskustelua myös 31.10.2009 otsikolla "Heikot jalat". Vastaajina kysymyksessä Matti Vestman, Jaakko Kailajärvi ja Harri Norberg. Tämän vastauksen löydät selaamalla vastauksia tämän vastauksen alta, tai avaamalla etusivulta alasivun Asiantuntija vastaa, ja seuraavaksi oikeasta alareunasta "Katso kaikki kysymykset".

Asiantuntija: Pekka Niemi, SPNL, nuorten liittovalmentaja

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset