Kysymys

Tempaus-lehti

Miksi tempaus-lehti ei enää ilmesty kuin kaksi kertaa vuodessa? Vastaus kolmeen kysymykseen.

Kysyjän nimi/nimimerkki: nuorinostaja

Vastaus

KYSYJÄ 1: Miksi tempaus-lehti ei enää ilmesty kuin kaksi kertaa vuodessa? Minulle lehti on ainakin ollut tärkeä innostaja. Lehdestä oli mukava lukea tapahtumista ja kilpailuista. Parin vuoden ajan lehti on koko ajan muuttunut vaatimattomammaksi ja nyt enää kaksi lehteä vuodessa, loppuuko kohta kokonaan? Minun mielestä olisi tärkeää lajille Tempaus-lehteen panostaminen!

KYSYJÄ 2: Miksi lehti ei voisi tulla vain kerran vuodessa? Suurin osa jutuista on netissä heti kisojen jälkeen samoin tulokset! Tuotteissa ainoa uutuus on 75-juhlavuoden paita kahden vuoden takaa. Ainoa asia mitä netti ei vielä tarjoa on kisakuvat! Muuten lehti on turha, mutta ehkä vuosikertomuksena toimiva!!!

KYSYJÄ 3: Lisenssien hinnat nousevat vuosittain, tiedottaminen puoliintuu (tempaus-lehti)!!!! Mihin menet SPNL?

VASTAUS:
Kiitos kysymyksistä ja kommenteista! Ensinnäkin haluan korostaa sitä, että tilanne Tempaus-lehden osalta ei ole pysyvä, vaan tilapäinen. Tämä tarkoittaa siis sitä, että vuonna 2011 ei ilmesty kuin kaksi Tempaus-lehden numeroa, mutta ne ovatkin sitten normaalinumeroa paksumpia. Ja vuoden 2012 osalta tilannetta tarkastellaan varmasti jo tämän vuoden loppupuolella uudestaan.

Juuri tällä hetkellä liiton taloustilanteen ja henkilöstöresurssien puitteissa ei ole mahdollista toteuttaa kuin kaksi numeroa. Toinen ajoittuu siten, että se tulee ulos sopivasti ennen Vierumäellä 27.-29.5. järjestettävää Voimavalmennusseminaaria ja toinen lokakuussa Porissa järjestettävien yleisen sarjan PM-kisojen jälkeen. Lehdissä on siten varmasti tarjolla jälleen hienoja seminaari- ja kisajuttuja hienojen valokuvien kera.

Tempaus-lehti tulee säilymään kaikkia painonnostajia yhdistävänä tekijänä jatkossakin, eli tämä vastauksena Kysyjä 1:lle. Ei, Tempaus-lehti ei lopu, vaan nyt on vain tilapäinen tarve tälle järjestelylle.

Kysyjälle 2: Tempaus-lehti ei ole turha ja tiedostamme hyvin yhteisen lehden merkityksen liiton johtokunnassa. Lehti toimii myös "ikkunana" lajimme ulkopuolelle ja sen laatuun ja levikkiin pitää vaan pyrkiä jatkossa panostamaan lisää. Tempaus-lehti on ollut monen muun lajiliiton lehteen verrattuna verrattomasti laadukkaampi. Toki on parempiakin, mutta Tempaus-lehti sijoittuu laadullisesti varmasti ylimpään kvartaaliin.

Kysyjälle 3: lisenssihintojen nousu johtuu vakuutusmaksuosuuksien kasvusta ja niiden takana on a) lajimme toistaiseksi (!) vähäinen lisenssinostajien määrä ja b) siitä, että jo muutama pahempi loukkaantuminen/leikkaus joukossamme johtaa lisääntyneeseen paineeseen nostaa vakuutusmaksuja vakuuttavan yhtiön taholta. Paineet korotuksiin olivat tällekin vuodelle suuremmat, mutta neuvottelemalla ne saatiin nykyisiksi. Eli jos meitä olisi 3000 maksamassa vakuutusmaksuosuuksia 300 sijaan, ja loukkaantumisia olisi vain muutama, tämä tietäisi kaikille pienempiä lisenssimaksuja. Muistakaa siis verrytellä ja lämmitellä huolellisesti ja pitää järki matkassa treeneissä ja kisoissakin.

Liiton lisenssimaksuosuus on vain parikymppiä per vuosi, ja tähän hintaan kuuluu myös Tempaus-lehti. Tämä osuus ei ole noussut, ainakaan muutamaa euroa enempää. Ja tiedotus, johon kysyjä 3 viittaa, ei puolitu. Käytämme nettiä entistäkin tehokkaammin ja tiedotuspuolella tehdään koko ajan töitä mm. painonnoston saamiseksi YLE:n lähetyksiin. Tempaus-lehtikin tulee tänä vuonna kahtena isompana painoksena, joten siinäkään mielessä tiedotus ei puolitu.

Lopuksi viimeiseen ja ehkäpä tärkeimpään kysymykseen "mihin menet SPNL?" haluan vastata, että menemme koko ajan monellakin tavalla eteenpäin. Lajimme harrastajamäärät ovat hienoisessa nousussa ja uusia punttikouluja on pistetty pystyyn monilla sellaisilla paikkakunnilla, jossa toiminta on ollut viime vuosina hiljaisempaa.

Myös SM-kisojen osallistujamäärä oli suurempi kuin edellisvuonna, ja kisoissa tehtiin tukku hienoja eri ikäluokkien SE-tuloksia. Nyt on tärkeää, että olemme kaikki mukana rakentamassa suomalaiselle painonnostolle tukevaa tietä kohti parempaa aikaa. Miten sitä sitten mitataan, tuota "parempaa aikaa": harrastajamäärillä (pitää saada tuplattua parissa vuodessa!), uusilla seuroilla ja kaupungeilla, uusilla punttikouluilla, nostajien tuloksilla ja SE-tuloksilla, kovemmalla kilpailulla, ja lopulta myös menestyksellä kaikilla tasoilla.

Tähän työhön tarvitaan meidän kaikkien panosta!

Asiantuntija: Harri Norberg, SPNL, 2. vpj

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset