Kysymys

Painonnosto-ohjelmat

Mistä saa painonnosto-ohjelmia?

Kysyjän nimi/nimimerkki: epätietoinen

Vastaus

Tätä kysymystä on eri muodoissaan esitetty useaan otteeseen Asiantuntija vastaa -palstalla, joten tartumme nyt tähänkin tärkeään aiheeseen.

Eri tasoisia ohjelmia löytyy esimerkiksi Suomen Painonnostoliitosta saatavista valmennusoppaista. Näiden osalta kannattaa olla suoraan yhteydessä liiton toimistopäällikkö Hanna Keräseen. Parhaiten ohjelmia saa luonnollisesti painonnostoseuroissa toimivilta valmentajilta, jotka voivat ottaa huomioon nostajan yksilölliset ominaisuudet ja myös seurata ohjelman toteutusta ja toimivuutta. Mikäli siis tiedät paikkakunnallasi tai sen lähellä toimivan painonnostoseuran, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä. Mukavassa porukassa harjoittelu on muutenkin antoisampaa ja virikkeellisempää.

Koska ohjelmien kysyntä tuntuu olevan suurta, ja toisaalta kenenkään painonnostoura harrastus- tai kilpailumielessä ei saa jäädä kiinni siitä, että ei ole saatavilla ohjelmia, liiton johtokunta on hyväksynyt Markkinointivaliokunnan esityksen ns. Ohjelmapankin perustamisesta liiton verkkopalvelun yhteyteen. Ohjelmapankkiin tullaan kokoamaan ohjelmia kaikentasoiseen painonnostoharjoitteluun punttikoulusta aikuispainonnostoon ja kuntoilu-/harrastustasosta kilpailutason ohjelmiin. Esitys hyväksytiin elokuun lopussa, ja Ohjelmapankki pistetään pystyyn loppuvuoden kuluessa. Sinne toivotaan hyviä ohjelmamalleja kaikilta suomalaisilta painonnostovalmentajilta. Ohjelmat käydään kuitenkin ensiksi lävitse SPNL:ssä ajatuksen kanssa eikä tavoitteena ole korvata laatua määrällä.

Suomalaista painonnoston Ohjelmapankkia odotellessa, voit käydä tutustumassa vastaavanlaiseen ideaan Idahon painonnostoliiton sivuilla osoitteessa http://www.eteamz.com/idahoweightlifting/handouts/ , josta löytyy mm. Excel-pohjaisia ohjelmia, joihin tempaus- ja työntö sekä kyykkymaksimit syöttämällä ohjelman makrot laskevat valmiiksi valmiin ohjelman usean viikon ajalle. HUOM! Tietämättä lähtötasoasi niin kunnon kuin tekniikan osalta, emme voi ottaa vastuuta ko. ohjelmien soveltuvuudesta juuri Sinun tarpeisiin. Siksi olisikin hyvä aloittaa painonnostoharjoittelu kokeneen valmentajan ohjauksessa. Voit kysyä oman alueesi painonnostoseuroista ja -valmennuksesta tällä samalla palstalla.

Asiantuntija: Harri Norberg, SPNL

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset