Kysymys

Teipit ja siteet

Minkälaisia siteitä/teippejä/aineita saa käyttää kämmenissä?

Kysyjän nimi/nimimerkki: daniel korpikoski

Vastaus

(KOKO KYSYMYS): Minkälaisia siteitä/teippejä/aineita saa käyttää kämmenissä? Ajattelin, että saako esim. liima- tai sideainetta käyttää? Ja onko niihin mitään tarkkoja mittoja tai (sääntöjä) niitten käytöstä? Sillä olisi helppoa nostaa esim. remmeillä. Onko nämä laillisia kisoissa?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS: Siteistä ja teipeistä on sääntökohta "IWF:n tekniset säännöt 4.4. Siteet, teipit, laastarit". Kämmenissä ja sormissa saa käyttää paikassaan vain yhdenlaisia sidetarpeita (käytännössä urheiluteippiä). Mitään muuta (otteen pitävyyttä parantavaa) ainetta kuin magnesiumia ei saa käyttää.

Kyseiset tekniset säännöt löydät Painonnostoliiton nettisivuilta kohdasta http://www.painonnosto.fi/portal/fi/liitto/liitto___toiminta/saannot/. Täältä valitse Kansainvälisen Painonnostoliiton IWF:n säännöt, ja edelleen IWF:n tekniset säännöt. Rohkaisemme, ja suorastaan kehoitamme, painonnostosta ja siihen liittyvistä teknisistä säännöistä kiinnostuneita tutustumaan näihin sääntöihin.

Remmien käyttö ei ole sallittua kilpailuissa. Niitä käytetään vain harjoituksissa esim. vetoharjoitteissa, tempaus- ja työntövedoissa.

Asiantuntija: Taisto Kuoppala ja Harri Norberg, SPNL

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset