Kysymys

Painonnostoharjoittelua Turussa?

Olen keihäänheittäjä ja olen tehnyt tempausta ja työntöä lajivoiman saamiseksi. Onko Turussa mahdollista kuulua johonkin seuraan ja käydä ohjatusti harjoittelemassa painonnostoa?

Kysyjän nimi/nimimerkki: vilkku

Vastaus

Olen keihäänheittäjä (-92) ja olen tehnyt esim. tempausta sekä hieman työntöä lajivoiman saamiseksi. Tykkään kovasti käydä punttiksella tekemässä erilaisia juttuja, ja olen ajatellut painonnostoa harrastuksen kannaltakin. Onko Turussa mahdollista kuulua johonkin seuraan ja käydä ohjatusti harjoittelemassa painonnostoa?
------------------------------------------------------------------

Turussa on vahvat painonnostoperinteet omaava painonnostoseura Turun Atleettiklubi TAK, jolla on päivittäin harjoitukset Alfa-liikuntakeskuksessa. Voit ottaa yhteyttä seuran päävalmentajaan Reijo Vainioon. Reijon tavoittaa numerosta 050 594 5401.

Lajimme huippujen joukosta löytyy myös keihäänheittoa sivu- tai oheislajina harjoittelevia urheilijoita, mm. Tampereen Pyrinnön Jenni Puputti ja Kalajoen Junkkareiden Miika Antti-Roiko. Yleisesti voi todeta, että painonnostoliikkeet, juuri tempaus ja työntö, kuuluvat useimpien huippu-urheilijoiden harjoitusohjelmaan. Keihäänheitosta hyvä esimerkki on tietenkin Tero Pitkämäki. Onnea Terolle Olympialaisten keihäänheittoon!!!

Asiantuntija: Harri Norberg, SPNL markkinointivaliokunta

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset