Kysymys

Tiedotus

Miksi Kulta-Kallen kisoista ei tullut tuloksia teksti-TV:n sivuille?

Kysyjän nimi/nimimerkki: kysymysmerkki

Vastaus

KOKO KYSYMYS: ei tarvi ihmetellä, jos painonnosto ei kiinnosta juuri ketään ulkopuolista, kun ei vaivauduta edes tekstiteeveehen laittaa esim. tulokset Kulta-Kallen kisoista. On sivuilla kuitenkin tuloksia lajista kun lajista... miks?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS:
Tällä kerralla ei tulosten näkymättömyys tekstiTV:ssä ollut ”vaivautumisesta” kiinni. Kisajärjestäjät lähettivät tulokset niin Ylelle, STT:lle kuin erikseen monelle lehdellekin runsas tunti kisojen päättymisen jälkeen. Jokainen vastaanottaja tietenkin itse päättää, mitä julkaisee ja nyt sitten ilmeisesti teksti-TV:n toimittaja katsoi, että tuloksia ei ole tarpeen laittaa näkyville.

Toki lajillamme on paljon parannettavaa tiedotuksessa. Periaatehan meillä on se, että kotimaisten kisojen tiedotuksesta vastaa järjestävä organisaatio, yleensä seura. Kansainvälisten kisojen tiedotuksesta suomalaisten osalta ja muutenkin tuloksista vastaa taas Suomen joukkueen johtaja. Hänen vastuullaan on sekä välitön tiedottaminen että Tempaus-lehti.

Pienten kisojen osalta riittänee se, että tulokset lähetetään välittömästi kisojen jälkeen liiton verkkosivuille ja paikallisiin lehtiin, paikallisradioon … ja merkittävät kilpailut tiedotetaan lisäksi mm Ylelle ja STT:lle.

Matti Everi, Kulta-Kallen kisojen tiedotusvastaava

(asiantuntija vastaa palstan moderaattori Harri Norbergin lisäys):

Matti Everin vastaus kattoi jo hienosti liiton tiedotusperiaatteet kilpalujen osalta. Kisatiedotuksessa ja mm. netin hyödyntämisessä kisojen livelähetyksissä on edistytty viimeisen vuoden kuluessa selvästi. Totuus on se, että painonnoston eteen töitä tekevät pyrkivät kyllä aina laittamaan tulokset kaikille mahdollisille medioille, mutta valtakunnallinen media, kuten teksti-TV, noteeraa yleensä vain SM-tason tai maaottelutason kisauutiset.

Sen sijaan paikallisessa mediassa painonnosto näkyy ainakin muutamilla paikkakunnilla hyvin. Sekin vaatii kovaa työtä, sillä painonnostolle vihkiytyneitä toimittajia on harvassa, ja jutut pitää yleensä kirjoittaa itse heti rankan kisajärjestelyurkon päälle. Kuvaajien määrä on onneksi lisääntynyt digikameroiden myötä, joten hyviä painonnostokuvia on helppo saada juttujen mukaan. Jokainen kuva ja jokainen uutisjuttu vie lajiamme eteenpäin. Tsemppiä kaikille tiedottajille!

Asiantuntija: Matti Everi ja Harri Norberg, SPNL

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset