Kysymys

Lasten voimapiiri

Mikä on lasten voimapiiri -ohjelma?

Kysyjän nimi/nimimerkki: utelias

Vastaus

(palvelun moderaattori pahoittelee varsin myöhäistä vastausta tähän kysymykseen; asiantuntijamme Karoliina Lundahl vastasi tähän jo hyvissä ajoin kysymyksen jälkeen syksyllä 2009; kysymys ja vastaus ovat kuitenkin nyt varsin ajankohtaiset, joten parempi myöhään kuin ei lainkaan; HN)

VASTAUS:

Lasten Voimapiiri on Suomen Painonnostoliiton hankesuunnitelma Tason I valmentajakoulutuksen kehittämiseen niin painonnostossa kuin muissa lajeissa. SPNL on saanut rahoitusta hankkeen kehittämiseen Valmentaja- ja ohjaajakoulutukselta (VOK). Tavoitteena on antaa avaimet muiden lajien valmentajille painonnoston alkeiden opettamiseen. Tähän tarkoitukseen valmistuu DVD ja kirjallista materiaalia. Sähköinen versio palvelee Suomen Urheiluopiston kaikkien lajien Tason I valmentajakoulutusta.

Materiaalin tuotossa kohderyhmä on aloittelevat painonnostovalmentajat sekä muiden lajien valmentajat ja muut ohjaajat. Heitä neuvotaan miten edetään nostotekniikoiden opettamisessa keppijumpan ja kevyen levytankoharjoittelun avulla. Lisäksi materiaaliin sisältyy voimaharjoittelumuotoja ikäryhmille 7-12-vuotiaat ja 12-15-vuotiaat.

Suunnitelman perusteena on marraskuussa 2008 valmistunut Hyvä Harjoitus-selvitys, jossa asiantuntijaryhmä Harri Hakkaraisen johdolla peräänkuuluttaa oikeanlaista voimaharjoittelua lapsille kaikissa lajeissa. Selvityksen tilasi Suomen Olympiakomitea, Nuori Suomi ry. ja Suomen Valmentajat ry. Suomen Painonnostoliitto on voimaharjoittelun asiantuntija ja vastaa näinollen haasteeseen.

Hankevastaava on Karoliina Lundahl. Työryhmään kuuluvat lisäksi myös Miika Antti-Roiko (opinnäytetyö LPT-opiskeluun videomateriaalin tuotosta), Ida Salmela (opinnäytetyö LPT-opiskeluun Lasten Voimapiiri-opas), Jaakko Kailajärvi ja Mari Paananen. Hanke valmistuu kesällä 2010.

Asiantuntija: Karoliina Lundahl, SPNL, valmennus- ja koulutuspäällikkö

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset