Kysymys

Ikäkertoimet

Onko ikäkertoimille käyttöä esim. veteraanien SM-kisoissa parhaan nostajan selville saamiseksi?

Kysyjän nimi/nimimerkki: Eko

Vastaus

KOKO KYSYMYS: Onko ikäkertoimille käyttöä esim. veteraanien SM-kisoissa parhaan nostajan selville saamiseksi?

IWF käyttämät kertoimet eivät ole tasapuoliset. Tällä sivulla on tarjolla taulukko: http://kotisivu.dnainternet.net/erksaa10/nettisivut/weightlifting.htm
----------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS:
Ikäkertoimet ovat ymmärrettävä asia sinänsä kilpailevassa maailmassa, missä kaikkea pitää voida verrata ja paras seuloa esiin.

Yleisurheilumaailmassakin on ikäkertoimia käytetty, mutta ne ovat usein tuottaneet hupaisiakin tuloksia, kun esim. 75-vuotias pienikokoinen, mutta hyvin liikkumakykynsä säilyttänyt henkilö on työntänyt sarjansa ME:n (aikanaan esim. 11-12 m) pienellä ikäluokkakuulallaan, ja muuntotaulukon mukaan tulos on vastannut 25 metrin kuulakaarta yleisen sarjan 7,257 kilon kuulalla.

Eihän tuossa ole mitään järkeä. Syksyn Sydneyn veteraanien MM-kisoissakin pisteillä laskien parhaat nostajat olivat kaikki vanhoja miehiä. Ehkä he ovat laatineet pistetaulukot?

Jossain ikäkertoimia on taidettu käyttää painonnostossakin. Virallisesti niitä käytetään veteraanien MM- ja maanosien mestaruuskilpailussa. Kysyjä on löytänyt Saarisen ikäkertoimet, mutta esim. USA:n veteraanisivulta löytyvät IWF:n säännöissä mainitut Sinclair-Malone-Meltzer -kertoimet. http://www.mastersweightlifting.org/forms/malone.htm
--
Pistetaulukko ikäkertoimilla on siis olemassa ja sitä jo käytetään edellämainituissa arvokisoissa.

Asiantuntija: Eino Lindholm, SPNL, veteraanivastaava

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset