Kysymys

Opinnäytetyö

Minun olisi tarkoitus tehdä opinnäytetyönä painonnosto-opas aloittelevalle painonnostajalle. Mistä voisin saada aineistoa tähän?

Kysyjän nimi/nimimerkki: Oppari

Vastaus

KOKO KYSYMYS: Moi! Minun olisi tarkoitus tehdä opinnäytetyönä painonnosto-opas nuorelle aloittelevalle (mahd. huipulle pyrkivälle) painonnostajalle. Mistä voisin saada aineistoa/lisämateriaalia tähän?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS:

Ensinnäkin, Hyvää Uutta Vuotta kaikille Asiantuntija vastaa -palstan kysyjille, vastaajille ja lukijoille! Kysymyksiä on tullut todella paljon, ja yritämme vastata mahdollisimman moniin. Kaikkiin emme ehkä pysty vastaamaan ja osaan kysymyksistä vastaus voi tulla melko pitkänkin ajan kuluttua riippuen vastaajien kiireistä. Mutta hyvää kannattaa odottaa! :o)

Ja kiitokset tämän kysymyksen lähettäjälle kun olet tarttunut hyvään aiheeseen! Annan Sinulle tässä yhteydessä vain muutamia yleisluontoisia ohjeita ja vinkkejä mistä tietoa ja aineistoa kannattaa etsiä.

Ensimmäinen neuvoni on, että kannattaa olla suoraan yhteydessä Suomen Painonnostoliiton toimistolle Vierumäelle, jossa toimistopäällikkö Hanna Keränen ja koulutus- ja valmennuspäällikkö Karoliina Lundahl voivat kertoa mitä aineistoja on saatavilla liiton toimiston kautta. Painonnostosta on tehty useitakin oppaita ja lisää on suunnitteilla mm. Lasten Voimapiiri -hankkeen yhteydessä. Tästä hankkeesta vastaa Karoliina.

Toinen neuvoni on, että pyydät heti alkuvaiheessa oppaan kommentoijaksi / tutoriksi yhden tai useamman kokeneen painonnostovalmentajan, jotka ovat jo perehtyneet lasten ja nuorten painonnostoharjoittelun organisoimiseen ja ohjelmointiin. En ehdota tässä vaiheessa nimiä, mutta voit kysellä vinkkejä sopivista tutorhenkilöistä liiton toimistolta.

En tiedä minkälaista opasta suunnittelet, mutta kun kyse on opinnäytetyöstä, oma ajatukseni olisi, että myös painonnostoharjoittelu eri ikävaiheissa ja harjoittelun fysiologiset vaikutukset kannattaa ottaa mukaan oppaan sisältöön. Painonnostoharjoittelu ei mm. vastoin joitakin ikivanhoja käsityksiä vaikuta kasvavan lapsen/nuoren pituuskasvuun, vaan lisää luuntiheyttä sekä tytöillä että pojilla. Tekniikan ja ominaisuuksien harjoittamisen periaatteet jne. on myös hyvä sisällyttää oppaaseen. Näihin on olemassa materiaalia litton toimistolla. Niiden käytöstä tulee kuitenkin sopia liiton kanssa.

Kaiken kaikkiaan opastyösi kannattaa mahdollisesti järjestää yhteistyössä Suomen Painonnostoliiton kanssa, sillä riippuen oppaan tavoitteenasettelusta ja lopputuloksesta, oppaalla voi olla laajempikantoista merkitystä kuin toimia hyllyihin jäävänä opinnäytetyönä. Toivottavasti se päätyy käyttöön!

Eli otahan rohkeasti yhteytttä liiton toimistolle. Sieltä saat lisätietoa aineistoista ja vinkkejä miten edetä työssäsi. Jos sinulla on työsuunnitelma (toivottavasti on!), se kannattaa lähettää osoitteella: spnl@sci.fi.

Asiantuntija: Harri Norberg, SPNL 2. vpj

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset