Kysymys

Tehoryhmä

Tehoryhmään valitaan urheilijat. Mitä tämä tarkoittaa? Onko heillä esim. terveydenhoitopalveluja tai hierontoja, leirityksiä?

Kysyjän nimi/nimimerkki: äitiliini

Vastaus

Tehoryhmän urheilijoille on järjestetty yhdestä kahteen omaa leiriä per vuosi. Tehoryhmän viimeisin leiri pidettiin 29.-30.3.2008 Vierumäellä ja tämä oli viimeinen Tehoryhmän nimellä kulkevan ryhmän leiri. Jatkossa liiton valmennusryhmien osalta tähdätään Lontoon (2012) olympialaisiin ja luodaan tätä tavoitetta varten uudet valmennusryhmät.

Päähuomio liiton valmennusryhmien leirityksessä on ryhmäkohtaisten leirien lisäksi ns. alueleireissä, jotka tuovat leiritykseen jatkuvuutta ja yhdenmukaisuutta. Terveydenhoitopalveluissa yms. pyritään auttamaan tapauskohtaisesti.

Liiton valmennusryhmään valitulta urheilijalta edellytetään: 1) harjoittelun vuosisuunnitelma ja pääpiirteinen urasuunnitelma, 2) erittäin kova motivaatio ja halu sitoutua, 3) osallistuminen testi- ja kilpailuihin valmistaville leireille, 4) vuosisuunnitelman noudattaminen ja 5) harjoituspäiväkirjan pitäminen.

Valmennusryhmään kuuluva urheilija huomioidaan seuraavissa asioissa: 1) valinnat edustustehtäviin, 2) kansainväliset valmennusyhteydet ja leiritys, 3) säännöllinen fyysisten ominaisuuksien testaus, 4) tuki harjoittelun suunnitteluun, 5) harjoittelun analysointi ja kehittymisen seuranta, 6) markkinoiden kattavin urheilijavakuutus ja 7) toimiva taustaryhmä. Käytännön toimenpiteinä vastuuvalmentajat auttavat valmennuksen suunnittelussa yhdessä henkilökohtaisten valmentajien kanssa ja liiton asiantuntija analysoi harjoittelun toteutumista.

Suomen Painonnostoliiton valmennusryhmät elävät kehityksen mukaan. Ryhmästä voi pudota ja siihen voi nousta tilanteen mukaan. Ryhmään ei ole pakko kuulua. Oma tahto ratkaisee.

Asiantuntija: Pekka Niemi, valmennusvaliokunnan pj.

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset