Kysymys

Piirinmestaruuskisat

Saako piirinmestaruuskilpailuihin osallistua missä päin Suomea haluaa?

Kysyjän nimi/nimimerkki: kuinka se oli?

Vastaus

KOKO KYSYMYS: Olihan se niin, että piirinmestaruuskilpailuihin saa osallistua missä päin Suomea haluaa? Eli siis edustettavalla seuralla ei ole väliä?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS: Ei ja kyllä (lue seuraavat kohdat)

Piirinmestaruuskisojen osallistumisoikeudesta on kerrottu SPNL:n Kilpailutoiminnan säännöissä kohdassa Mestaruuskilpailusäännöt, pykälä 10. Pykälän mukaisesti "Osanotto-oikeus piirinmestaruuskilpailuihin on jokaisella piirin alueella toimivan SPNL:n kuuluvan seuran urheilijalla. Lisäksi osanotto-oikeus on jokaisella piirin alueella vakituisesti asuvalla urheilijalla riippumatta siitä mitä seuraa urheilija edustaa. Sama urheilija ei kuitenkaan voi nostaa useammassa kuin yhdessä piirinmestaruuskilpailussa samana vuonna."

Eli kaksi ehtoa täytyy siis täyttyä varsinaisiin piirinmestaruuskisoihin osallistuvan osalta: 1) joko urheilija edustaa ko. piirin alueella toimivaa SPNL:n kuuluvaa seuraa tai 2) urheilija asuu vakituisesti piirin alueella. Mikäli ehdot eivät täyty, ei urheilija voi osallistua ko. piirin mestaruuksista käytävään kisaan. Mutta HUOM! Lue seuraava:

Sen sijaan, vaikka em. ehdot eivät täyty, voi urheilija kyllä nostaa minkä tahansa piirin alueella järjestettävän pm-kilpailun yhteydessä, sillä pm-kilpailut ovat tasoltaan kansalliset kilpailut. Tässä yhteydessä urheilija voi esim. tehdä SM-kisatulosrajan, mutta hän ei siis osallistu pm-mitaleista käytävään kisaan. Eli kilpailla saa, ei kuitenkaan varsinaisessa pm-kilpailussa, vaan sen yhteydessä kansallisessa kilpailussa.

Huom! Pm- ja kansallisissa kilpailuissa on oltava voimassa oleva kilpailulisenssi sekä liittoon palautettu ADT-sitoumus. Lisenssi pitää maksaa 31.1.2009 mennessä, mikäli kilpailee pm-kilpailujen yhteydessä 31.1.2009.

Asiantuntija: Harri Norberg, SPNL

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset