Kysymys

Olympialaisten valintasysteemi

Miten ylläpidetään unelmaa nais- ja miesnostajasta Lontoon olympialaisissa?

Kysyjän nimi/nimimerkki: ei nimeä

Vastaus

KOKO KYSYMYS: Jos Lontoo 2012-ryhmällä ei ole mahdollisuutta osallistua kansainvälisiin kisoihin hankkiakseen maapaikkapisteitä Lontoota varten vuosina 2010, 2011 ja 2012 (25. tilakin kun tuo vielä niitä), miten ylläpidetään unelmaa nais- ja miesnostajasta olympialaisissa? Olisiko huippu-urheilu parempi sijoitus lajin kiinnostavuuden lisäämiseen ja uusien nostajien tulemiseen saleille?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS:
Ryhmän 2012 nostajilla on mahdollisuus hankkia maakiintiöpaikka Lontoon olympialaisiin vuoden 2012 EM-kisoista niin naisissa kuin miehissäkin. MM-kisoissa, joissa karsitaan o-paikkoja (v.2010 ja 2011), taso on niin kova, ettei meillä ole mahdollisuuttaa 25 parhaan joukkoon jokaisessa sarjassa. Mutta o-vuoden EM-kisoissa urheilijoillamme on mahdollisuus sijoittua 25 parhaan joukkoon. Kaikki maat ovat mukana pisteytyksessä, mutta maakiintiöpaikat jaetaan niiden maiden välillä, jotka eivät ole kiintiöpaikkaa vielä saavuttaneet MM-kisojen perusteella. Euroopassa on jaossa kiintiöpaikkoja 5 maalle miehissä ja 3 maalle naisissa vuoden 2012 EM-kisoista.

Ennen Pekingiä teimme laskelmat moneen otteeseen kannattaako EM-kisoihin lähteä koko joukkueella. Jokaisen onnistuessa, meillä olisi ollut pieni teoreettinen mahdollisuus yhteen maapaikkaan miehissä. Nyt Lontoon lähestyessä olemme kehittyneet joukkueena. Tähtäämme yhä edelleen EM-2012 karsintoihin ja pidämme kiinni tavoitteestamme yhdestä maakiintiöpaikasta niin naisissa kuin miehissäkin.

Leineperin kilpailujen jälkeen 7.8. valitaan täysi miesten ja naisten maajoukkue maajoukkueleirille 20.-22.8.2010. Maajoukkueen runko on pysynyt samana, mutta pieniä muutoksia on tapahtunut aloitettuamme leirityksen 2008. Kuinka hyvin kehitymme koko joukkueena niin naisissa kuin miehissäkin on kuitenkin ratkaisevaa, kun lähdemme EM-2012 karsintoihin. Asiasta kiinnostuneet voivat tutkia tilastoja netissä ja tehdä laskuja sijoitusten mukaan. Sieltä tulee selväksi että kilpailu on kova ja jokainen kilo on tärkeä. Nostovarmuus ratkaisee o-paikat!

Jos tämä kysymys tuli maajoukkueen edustajilta, toivon keskittymistä oleelliseen eli tulosten parantamiseen. Jokainen kilo on tärkeä! Se on paras tapa vaikuttaa o-karsintoihin. Jos kysymys tuli tukijoukoilta, tukekaa urheilijoita positiivisesti uskomalla siihen, että me pystymme joukkueena nostamaan maallemme o-paikan niin miehissä kuin naisissakin. Se vaatii jokaiselta joukkueen jäseneltä kovaa suoritusta niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Helteiset lomaterveiset Kaliforniasta ja hyviä treenejä Ryhmän 2012 leirille! Maajoukkueleirillä tavataan,

Karoliina

Asiantuntija: Karoliina Lundahl, SPNL, valmennus- ja koulutuspäällikkö

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset