Kysymys

Antidopingohjelma ja -sopimukset

Liitto on hyväksynyt 2007 antidopingohjelman. Urheilijan antidopingsopimus on vastikään uusittu. Miten nyt toimitaan?

Kysyjän nimi/nimimerkki: urheilijan sanktio

Vastaus

KOKO KYSYMYS: Liitto on hyväksynyt 2007 antidopingohjelman. Urheilijan antidopingsopimuksessa on eri rahasanktio kärystä (molemmat kohdassa 6) eli kumpi on voimassa?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS:
Liitto on todella laatinut kiitoksia saaneen antidopingohjelman, jonka johtokunta hyväksyi 9.9.2007. Ohjelma löytyy liiton sivuilta. Ohjelmassa on määritelty antidopingtoimintamme periaatteet. Mistään rahasummista ohjelmassa ei puhuta.

Liittomme säännöissä pykälissä 24 ja 25 kerrotaan sääntötasolla rangaistusmääräyksistä ja niihin liittyvistä valtuuksista johtokunnalle. Säännöt löytyvät liiton sivuilta. Johtokunta on päättänyt vuoden 2011 seurasakoista edellisvuosien tapaan:

1) Kotimaisessa kilpailu- tai harjoittelutilanteessa tapahtuneessa dopingrikkomuksessa sakko nostajan seuralle on 1000 euroa.

2) Kansainvälisessä kilpailu- tai harjoittelutilanteessa tapahtuneessa dopingrikkomuksessa sakko nostajan seuralle on 2000 euroa.

Erikseen johtokunta päätti suojata liiton talouden kansainvälisiltä dopingsakoilta laittamalla rikkoneen urheilijan henkilökohtaiseen taloudelliseen vastuuseen. Tämän päätöksen tuloksena vuoden 2011 urheilijoiden antidopingsitoumukseen lisättiin kohta 6, joka koskee tilanteita, joissa liitolle voi aiheutua taloudellista vahinkoa. Lopullinen summa määräytyy sen mukaan, mitä esim. IWF liitolta laskuttaa.

Johtokunta tulee vielä erikseen päättämään ajankohdan, johon mennessä kaikkien lisenssiurheilijoiden on allekirjoitettava uusi antidopingsopimus. Liitto informoi asiasta tarkemmin mm. nettisivuilla aivan lähipäivinä.

Asiantuntija: Esa Lomma, liiton kunniapj.

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset