Kysymys

Sportmagasinet

Oliko Sportmagasinet ohjelmassa muuta painonnostoon liittyvää kuin Harrin haastattelu?

Kysyjän nimi/nimimerkki: no voi hyvänen aika

Vastaus

KOKO KYSYMYS: Oliko Sportmagasinet ohjelmassa muuta painonnostoon liittyvää kuin Harrin haastattelu? Löytyikö sanaakaan SPNL:n voimaharjoitteluseminaarista? Minusta koko pätkä oli mainosta crossfit-harjoittelulle! Onko tämä uusi SPNL:n suunta?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
VASTAUS: Sportmagasinetin toimittaja ja kuvaaja olivat paikalla lähes koko seminaarin ajan ja kiittelivät vuolaasti seminaarin monipuolista antia. Tällä kertaa Sportmagasinet valitsi teemakseen Crossfitin. Todennäköisesti tällainen räväkkä ja rajattu aihe sopii parhaiten ohjelman genreen. Lyhyeen ohjelma-aikaan ei myöskään saa mahtumaan kaikkea mahdollista. Mielestäni sanat Painonnostoliitto ja Voimaharjoitteluseminaari mainittiin ohjelmassa. Kokonaisuutena ohjelma toi Painonnostoliitolle myönteistä näkyvyyttä ja merkittävyyttä monellakin tavalla.

Se, että ohjelma painottui tällä kertaa Crossfitiin ei millään muotoa "syö" painonnoston asemaa, vaan myös Jeff Martone korosti useaan otteeseen ohjelmassa painonnoston tekniikan hallinnan merkitystä kaikkien lajien voimaharjoittelun taustalla. Tässä olikin mielestäni yksi seminaarin kulmakiviä, sillä seminaari oli tarkoitettu kaikille voimaharjoittelusta kiinnostuneille. Paikalla oli runsaasti eri seurojen ja lajiliittojen lähettämiä valmentajia, useista eri lajeista.

Pakko tuoda vielä tässä yhteydessä esille, että kun Crossfit alkoi yleistyä USA:ssa, niin vain muutamissa vuosissa painonnostolisenssien määrä nousi 3000 lisenssistä 7000 lisenssiin!!! Moni jää koukkuun Crossfitiin, mutta moni myös huomaa Crossfitiin kuuluvien olympianostojen myötä painonnoston teknisyyden ja siirtyy kokonaan sille puolelle. Monet rytmittävät harjoitteluunsa molempia elementtejä. Siten mainos toimii tässä suhteessa parhain päin molemmille harjoitusmuodoille / lajeille.

Suomen Painonnostoliiton linja on tietenkin painonnostourheilun (olympiapainonnosto) kokonaisvaltainen edistäminen ja kehittäminen kaikilla tasoilla. Mitään uusia suuntia ei siinä mielessä ole kaavoitettu. Voimaharjoittelun osalta painonnostovalmentajat toimivat asiantuntijoina useissa eri lajeissa. Suomen Painonnostoliitto on voimaharjoittelun asiantuntijaorganisaatio ja sillä on paljon annettavaa suomalaiselle urheilulle.

Asiantuntija: Harri Norberg, Asiantuntija-vastaa palstan moderaattori

Aihealueen kysymykset


ArkistohakuTarkennettu haku

Uusimmat kysymykset

Katso kaikki kysymykset