Esa Lommalle ja Taisto Kuoppalalle EWF:n huomionosoitus

Euroopan Painonnostoliiton (EWF) kongressissa 21.9.2013 Tallinnassa Suomen Painonnostoliiton pitkäaikaiset vaikuttajat Esa Lomma ja Taisto Kuoppala saivat Gold Collar for Sporting Meritin, EWF:n korkeimman huomionosoituksen. Huomionosoituksen voi saada urheilijana olympiavoitosta ja urheilujohtajana ja valmentajana yli 40 vuoden toiminnasta lajin hyväksi.

Esa Lomma on SPNL:n pitkäaikainen puheenjohtaja ja hänen puheenjohtajakaudellaan järjestettiin painonnoston yleisen sarjan MM-kilpailut Lahdessa 1998. Lomma on edelleen liiton organisaatiossa kunniapuheenjohtajana ja toiminnantarkastajana. Paraikaa Tallinnassa käytävissä nuorten EM-kilpailuissa hän toimii juryn jäsenenä.

Taisto Kuoppala on toiminut SPNL:n varapuheenjohtajana seitsemän vuotta ja teknisen valiokunnan puheenjohtajana kahdeksan vuotta. Kuoppala työskenteli liiton valmennus- ja koulutuspäällikkönä liki 14 vuotta. Oman toimensa ohella hän valmensi muutamia urheilijoita, joista menestyksekkäin on Los Angelesin olympialaisten pronssimitalisti Pekka Niemi.

Kuva:
vas. Esa Lomma, oik. Taisto Kuoppala


Julkaistu 23.09.2013 07:33

Voit tilata uutiset myös RSS-syötteenä