Opintojen ja urheilun yhdistämisen mahdollisuudet

Suomen Painonnostoliitto (SPNL) aloitti yhteistyön Suomen Urheiluopiston kanssa keväällä 2008, kun ryhmä painonnostajia haki opiskelupaikkaa LPT-opintoihin Vierumäelle. Nyt SPNL on valmis aloittamaan neuvottelut ammattivalmentajan palkkauksesta yhteistyökumppaneiden kanssa 1-3 paikkakunnalla, jossa ryhmä motivoituneita painonnostajia opiskelee tutkintoansa paikallisessa urheiluakatemiassa tai –opistossa

Syksyn 2014 opintopaikat haetaan yhteishaussa 24.2.-14.3.2014

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku tehdään osoitteessa http://opintopolku.fi (lisätietoa saat koulustasi). On tärkeää, että yhteishaussa opiskelija merkitsee sen paikan ensimmäiseksi toiveeksi, jossa hän haluaa yhdistää opiskelun ja urheilun. Jos opiskelija valitaan sisään ykköstoivomukseensa, hänen kaikki muut hakunsa raukeavat. Urheilijan tulee myös itse toimittaa tarvittavat hakupaperit sisään urheilulukiohin ja -akatemioihin.

Urheilijoita kehotetaan keskustelemaan toisten urheilijoiden kanssa mahdollisista opintokaupungeista ja mihin urheiluakatemiaan tai –opistoon opiskelun voi linkittää. Urheiluakatemian alueella opiskelija voi valita useammasta eri opintolinjasta ja silti kuulua samaan akatemiaan. Kun saamme kokoon ryhmän painonnostajia tietyn urheiluakatemian alueelle, niin SPNL aloittaa neuvottelut yhteispalkkauksesta. Varsinainen toiminta on tarkoitus käynnistää koulujen alkaessa syksyllä 2014. Tavoitteena on palkata 1-3 kokopäivätoimista ammattivalmentajaa, jotka toimivat tiiviissä yhteistyössä kumppanien ja muiden lajien kanssa.


Lisätietoja

Karoliina Lundahl
Valmennus- ja koulutuspäällikkö
karoliina.lundahl(a)vierumaki.fi


Lisäys 27.2.2014

Alla olevassa Suomen Olympiakomitean tiedotteessa painotetaan sitä, että urheilijat ovat itse vastuussa kaikista hakumenetelmistä: ensin haku netissä ja sitten tarvittavien tietojen toimitus oppilaitokseen. Lajiliitot eivät pysty vaikuttamaan urheilijoiden pääsystä oppilaitoksiin.

OK pyytää myös lajiliittoja tiedottamaan opiskelijoita missä oppilaitoksissa lajiliitolla on toimintaa. Suomen Painonnostoliitto ei ole vielä levittäytynyt kansallisesti valmennuskeskustaan Suomen Urheiluopistoa kauemmas vaan toivoo, että tämän vuoden haun jälkeen urheilijat ovat itse ryhmittäytyneet alueisiin, joiden SPNL voi aloittaa yhteistyöneuvottelut opiskelun ja harjoittelun yhdistämisestä.


* * *

SUOMEN OLYMPIAKOMITEA

Tiedote 27.2.2014

 


URHEILUOPPILAITOSHAKU ON KÄYNNISTYNYT

 

Lukioiden ja ammatillisen urheiluoppilaitosten yhteishaku on nyt käynnissä opintopolku.fi -sivuston kautta. Hakuaika kestää 14.3. klo 15 saakka. Urheiluoppilaitoshaku tapahtuu saman järjestelmän kautta. 

 

Olympiakomitean sivuilla on luettavissa aiheeseen liittyvä KANSALLINEN HAKUOHJEISTUS

 

Hakijoiden tulee aina tarkastaa tarkemmat hakuohjeet oppilaitoksen sivuilta ja toimittaa tarvittavat liitteet määräaikaan mennessä.

 

Suomen Oympiakomitea toivoo lajiliittojen ilmoittavan potentiaalisille hakijoille ne urheiluakakatemiat ja urheiluoppilaitokset, joita lajiliitto painottaa omien valintojen kautta.

 

Urheiluoppilaitoshaun aikataulut vuonna 2014:

 

24.2. hakuaika toisen asteen koulutukseen alkaa

14.3. hakuaika toisen asteen koulutukseen päättyy klo 15
14.3. lisätietolomake urheiluoppilaitokseen  

31.3. urheilijoiden tiedot lajiliitoille  

17.4. lajiliittojen pisteytykset takaisin kouluille  

12.6. alkaen oppilaitokset ilmoittavat opiskelijaksi ottamisen tulokset


Julkaistu 20.02.2014 19:35

Voit tilata uutiset myös RSS-syötteenä